ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθησαν σε επιχείρηση πατέρας και αδελφός δράστη στο Παρίσι

Συνελήφθησαν σε επιχείρηση πατέρας και αδελφός δράστη στο Παρίσι
Pierre Suu Getty Images/Ideal Images

Πηγές από τη γαλλική αστυνομία αναφέρουν πως οι αρχές προχώρησαν σε επιχείρηση η οποία σχετίζεται με τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, στην κατοικία συγγενούς ενός από τους βομβιστές αυτοκτονίας και συνέλαβαν δύο υπόπτους.

Πρόκειται για επιχείρηση που διεξήχθη σε συνοικία με μονοκατοικίες στην κοινότητα Ρομιγί-σιρ-Σεν, η οποία είναι ακόμα αποκλεισμένη από τις δυνάμεις ασφαλείας που ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Αυτό δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο δημοσιογράφος ενός τοπικού τηλεοπτικού καναλιού.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες η επιχείρηση αφορά στον οικογενειακό περίγυρο ενός από τους δράστες της επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν, έναν Γάλλο 29 ετών γεννημένο στο Κουρκουρόν, κοντά στο Παρίσι. Ο άνδρας αυτός είχε καταδικαστεί για αδικήματα του κοινού ποινού δικαίου αλλά δεν είχε φυλακιστεί ποτέ, ενώ αναγνωρίστηκε από τις αρχές χάρη στο αποτύπωμα ενός κομμένου δακτύλου.

Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν πως έχουν συλληφθεί ο πατέρας και ο αδελφός του.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο πατέρας και ο αδελφός ενός από τους καμικάζι, στον χώρο συναυλιών - θέατρο στο Μπατακλάν τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας στα σπίτια τους, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ