ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Δεν υπήρξε ποτέ πρόγραμμα ντόπινγκ με κρατική χορηγία στη Ρωσία

Πούτιν: Δεν υπήρξε ποτέ πρόγραμμα ντόπινγκ με κρατική χορηγία στη Ρωσία
Sputnik/Aleksey Nikolskyi/Kremlin via REUTERS

Θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με τις κατηγορίες περί ντόπινγκ Ρώσων αθλητών, μετά και το αίτημα για τον προσωρινό αποκλεισμό της Ρωσίας από τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, πήρε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η Ρωσία δεν είχε ποτέ ένα πρόγραμμα ντόπινγκ με κρατική χορηγία», ξεκαθάρισε ο Ρώσος πρόεδρος, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση της ένωσης των εθνικών οργανισμών αντι-ντόπινγκ (NADOs).

«Στη Ρωσία ποτέ δεν είχαμε, δεν έχουμε, και ελπίζω ότι δεν θα έχουμε ένα πρόγραμμα ντόπινγκ με κρατική χορηγία. Αντίθετα, υπάρχει μόνο ένας αγώνας κατά του ντόπινγκ», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην σιβηρική πόλη του Κρασνογιάρσκ.

Ο Πούτιν έκανε λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις ντόπινγκ αθλητών στη Ρωσία, που αποτέλεσαν και απόδειξη για την υπολειτουργία του συστήματος ελέγχου αντιντόπινγκ. Όμως, πρόσθεσε, πλέον δημιουργείται ένα νέο σύστημα για τον έλεγχο αντιντόπινγκ.

Η ένωση των εθνικών οργανισμών αντι-ντόπινγκ (NADOs), ζήτησε τον Ιανουάριο τον γενικό αποκλεισμό της Ρωσίας από όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις έως ότου η χώρα αποδείξει ότι έχει εγκαταστήσει και αποδεχθεί τη λειτουργία ενός αξιόπιστου συστήματος αντι-ντόπινγκ.

Διαβάστε επίσης:

WADA: εκτεταμένο ντόπινγκ των Ρώσων στους Ολυμπιακούς του 2012

Ρίο 2016: Πως αποκαλύφθηκε το ρωσικό σκάνδαλο με το ντόπινγκ

Ο Πούτιν καταγγέλλει πολιτικά παιχνίδια στο ρωσικό σκάνδαλο ντόπινγκ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ