ΚΟΣΜΟΣ

Έξι δεξιότητες που πρέπει να έχετε σήμερα στο βιογραφικό σας

Έξι δεξιότητες που πρέπει να έχετε σήμερα στο βιογραφικό σας
Youtube

Iκανότητα επίλυσης προβλημάτων, επικοινωνιακές δεξιότητες, ευελιξία, κριτική σκέψη, ομαδικό πνεύμα..., είναι μερικές μόνο από τις λεγόμενες «προσωπικές δεξιότητες» που εκτιμούν ιδιαίτερα οι εργοδότες.

Αυτή την περίοδο στην αγορά εργασίας, πολλοί άνθρωποι θέλουν να μετακινηθούν σε διαφορετικούς από την αρχική τους κατάρτιση τομείς. Με ένα σωστά γραμμένο βιογραφικό έχουν μεγάλες πιθανότητες να το πετύχουν.

Να 6 δεξιότητες που, σύμφωνα με τους ειδικούς, αναβαθμίζουν το βιογραφικό σας:

1. Adobe Photoshop

Το Photoshop είναι ένα πρόγραμμα που σου επιτρέπει να φέρεις τα πάνω κάτω σε μία εικόνα, αρκεί να το ξέρεις καλά. Θεωρείται ο ηγέτης στα προγράμματα επεξεργασίας εικόνων, απαραίτητο εργαλείο για τους επαγγελματίες γραφίστες και τους φωτογράφους αλλά και ένα συν στο βιογραφικό κάθε εργαζόμενου που ψάχνει για δουλειά.

2. Microsoft Excel

Αυτοί που εργάζονται στον οικονομικό τομέα περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας χρησιμοποιώντας το Excel. Πολλοί επιστήμονες όπως σεισμολόγοι, βιολόγοι και συγκοινωνιολόγοι το χρησιμοποιούν για να καταγράψουν στατιστικά στοιχεία που τους ενδιαφέρουν. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αν το χειρίζεστε καλά είναι άλλο ένα συν στο βιογραφικό σας.

3. Γνώση Κινεζικών, Ρωσικών ή κάποιας άλλης ξένης γλώσσας

Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όσοι είναι δίγλωσσοι τείνουν να έχουν καλύτερη μνήμη αλλά και να βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά. Σήμερα γλώσσα του μέλλοντος θεωρούνται τα Κινέζικα, μια γλώσσα όμως που είναι εξαιρετικά δύσκολη.

4. Web development

Στην εποχή της τεχνολογικής επανάστασης όλοι χρησιμοποιούμε έναν υπολογιστή. Όσοι έχουν γνώσεις HTML, CSS, και JavaScript σίγουρα έχουν προσθέσει μια δεξιότητα που είναι μεγάλο ατού για το βιογραφικό τους.

5. SEO

Η προώθηση και παραμονή μιας ιστοσελίδας στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης είναι μια διαρκής μάχη, η οποία απαιτεί ευέλικτους και έξυπνους χειρισμούς. Αν έχετε αυτές τις γνώσεις... τόσο το καλύτερο για τον εργοδότη σας.

6. Google Analytics

Με το Google Analytics βλέπουμε διάφορα στατιστικά όπως: Πόσες φορές επισκέφτηκαν τη σελίδα μας, το μέσο όρο χρόνου που ένα άτομο μένει στη σελίδα, πόσοι μοναδικοί χρήστες την επισκέφτηκαν,τη χώρα, το φύλο, την ηλικία των επισκεπτών, ποιες σελίδες επισκέπτονται περισσότερο οι επισκέπτες της ιστοσελίδας και άλλες πολλές πληροφορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ