ΚΟΣΜΟΣ

Πώς η βασίλισσα Ελισσάβετ στέλνει συνθηματικά στους συνοδούς της με τσάντες και δαχτυλίδια

Πώς η βασίλισσα Ελισσάβετ στέλνει συνθηματικά στους συνοδούς της με τσάντες και δαχτυλίδια
Twitter / Logan Craig

Πίσω από το καλοσυνάτο της χαμόγελο και το δεκτικό της βλέμμα η βασίλισσα Ελισσάβετ κρύβει έναν φυσιολογικό άνθρωπο που όπως όλοι οι υπόλοιποι θνητοί, υπάρχουν στιγμές που κουράζεται, πλήττει, βαριέται με απλά λόγια τη συναναστροφή με κάποιους και ψάχνει τρόπους να ειδοποιήσει τους συνοδούς της.

Ακριβώς, όμως, επειδή είναι η βασίλισσα Ελισσάβετ και απαιτείται περισσότερο τακτ από ότι για οποιονδήποτε άλλο Βρετανό, έχει φροντίσει να να επιστρατεύσει διάφορα συνθηματικά για να μην γίνεται αντιληπτή.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Hugo Vickers και τα όσα δήλωσε στο περιοδικό People, η Ελισσάβετ χρησιμοποιεί σε πολλές περιπτώσεις την τσάντα και το δαχτυλίδι της για να προειδοποιήσει το προσωπικό της ότι κάτι... την απασχολεί.

Όταν για παράδειγμα φέρνει την τσάντα από το ένα χέρι στο άλλο, σημαίνει ότι είναι έτοιμη να ολοκληρώσει μια συνομιλία, ενώ όταν την ακουμπά σε τραπέζι, προειδοποιεί ότι είναι έτοιμη να αποχωρήσει από εκεί που βρίσκεται.

Αν, δε, αρχίσει να παίζει με το γαμήλιο δαχτυλίδι της και το στριφογυρίζει, τα πράγματα είναι... πολύ σοβαρά καθώς η Ελισσάβετ λέει στους συνοδούς της ότι θέλει να τελειώνει τη συνομιλία της με κάποιον το συντομότερο δυνατό, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως και να ζητά τη βοήθεια κάποιου από το προσωπικό της.

Υπάρχουν, βέβαια κι άλλα συνθηματικά, πιο ξεκάθαρα τα οποία η βασίλισσα χρησιμοποιεί εντός Μπάκιγχαμ. Όπως γράφει η βρετανική Metro, κατά τη διάρκεια επίσημων συναντήσεων, πατά ένα κρυφό κουμπί το οποίο κτυπά κουδούνι στην αίθουσα προσωπικού. Έτσι ανοίγουν οι πόρτες στην αίθουσα συνάντησης και το προσωπικό καλείται να συνοδεύσει τους συμμετέχοντες στη συνάντηση εκτός... Άρον άρον...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ