Ερντογάν: Καταφύγιο τρομοκρατών η Γερμανία
Δριμεία επίθεση κατά της Γερμανίας αλλά και δημοσιογράφου της εφημερίδας Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, εξαπέλυσε την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία οι σχέσεις Άγκυρας και Βερολίνου χαρακτηρίζονται από μεγάλη ένταση.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε τις γερμανικές αρχές ότι «παρέχουν καταφύγιο σε τρομοκράτες» και συμπλήρωσε ότι ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Die Welt, που έχει τουρκική και γερμανική υπηκοότητα κι ο οποίος προφυλακίστηκε στην Τουρκία, είναι Κούρδος αυτονομιστής και ταυτόχρονα «γερμανός πράκτορας».
«Οι γερμανικές αρχές πρέπει να δικαστούν, καθώς βοηθούν και παρέχουν καταφύγιο σε τρομοκράτες» δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με το ΑΠΕ σε ομιλία που εκφώνησε στην Κωνσταντινούπολη, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την ακύρωση συγκεντρώσεων υπέρ του στη Γερμανία όπου ήταν προγραμματισμένο να παραστούν και τούρκοι υπουργοί.
Πάνω από 600 μετανάστες σε 24 ώρες στην Κρήτη - 209 διασώθηκαν το πρωί του Σαββάτου
19:14
2025, η χρονιά του Ντόναλντ Τραμπ: Γεωπολιτικό «πόκερ» με άλλους όρους και νέα ήθη
19:05
Αγρότες πέταξαν άχυρο και κοπριά έξω από το γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Σταυρού Παπασωτηρίου
18:56
Σεισμός 7 βαθμών σημειώθηκε σε περιοχή στα βορειοανατολικά της Ταϊβάν
18:43