ΚΟΣΜΟΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου έχει ξαναδουλέψει στον Λευκό Οίκο ως… λαγουδάκι

Ο εκπρόσωπος Τύπου έχει ξαναδουλέψει στον Λευκό Οίκο ως… λαγουδάκι
REUTERS/Jonathan Ernst

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ έχει ξαναδουλέψει στον Λευκό Οίκο σε μια θέση, μάλιστα, όχι τόσο αγχωτική όσο αυτή που κατέχει σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζορτζ Μπους του νεότερου, ο Σπάισερ, όπως θυμάται το CNNi, είχε αναλάβει ένα ιδιαίτερα εκκεντρικό αλλά και χαρούμενο ρόλο στο πλάι του 43ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήταν αρμόδιος για να ψυχαγωγήσει τους μικρούς επισκέπτες της προεδρικής οικίας στην ετήσια πασχαλινή εορτή που διοργανώνει ο Λευκός Οίκος... ντυμένος ως πασχαλινό λαγουδάκι (easter bunny).

Τις φωτογραφίες του Σπάισερ εκείνης της εποχής, θυμήθηκαν ξανά οι χρήστες του διαδικτύου καθώς αυτή τη βδομάδα στις ΗΠΑ ξεκινάει η Σαροκοστή. Σε αυτές, ο τωρινός εκπρόσωπος Τύπου εμφανίζεται να φοράει την ολόσωμη χνουδωτή άσπρη στολή με τα ροζ αυτιά του πασχαλινού λαγού.

GettyImages 80355555

Πηγή:Getty Images/IdealImages/Pool

Η δουλειά του Σπάισερ δεν ήταν ασφαλώς να κάνει τον διασκεδαστή στα παιδιά, αλλά ήταν εκπρόσωπος του 44ου προέδρου στα μέσα ενημέρωσης και τις δημόσιες εμφανίσεις του. Μάλιστα ο ίδιος ο Σπάισερ, πέρυσι περίπου τέτοια εποχή είχε κάνει μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, επισυνάπτοντας τη φωτογραφία του με τη στολή γράφοντας:

«Παλιές καλές μέρες. Και τι δεν θα έδινα για να κρυφτώ μέσα στην στολή του πασχαλινού λαγού ξανά».

Σημειώνεται πως ο Λευκός Οίκος φιλοξενεί κάθε χρόνο το κυνήγι των πασχαλινών αυγών και είναι μια παραδοσιακή γιορτή κατά την οποία διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις και συγκεντρώνονται χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το έθιμο αυτό ξεκίνησε η Πρώτη Κυρία Ντόλυ Μάντισον, σύζυγος του 4ου προέδρου των ΗΠΑ Τζέιμς Μάντισον, τις αρχές του 19ου αιώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ