ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο υποκλοπών με θύμα τον ίδιο και δράστη τον Ομπάμα, καταγγέλλει ο Τραμπ

Σκάνδαλο υποκλοπών με θύμα τον ίδιο και δράστη τον Ομπάμα, καταγγέλλει ο Τραμπ
REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό των Ηνωμένων Πολιτειών ανάβει ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας δημοσίως τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, ότι είχε «παγιδεύσει» με κοριούς το διαμέρισμά του στον Trump Tower, στη Νέα Υόρκη, λίγο πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, καταγγέλλει με μια σειρά από tweets στον προσωπικό λογαριασμό του στο δημοφιλές αυτό κοινωνικό δίκτυο, ένα νέο σκάνδαλο -όπως το χαρακτηρίζει- υποκλοπών, με θύμα τον ίδιο και «δράστη» την κυβέρνηση τού Μπαράκ Ομπάμα.

Μάλιστα οι αποκαλύψεις γίνονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Τραμπ ταλανίζεται από τις αναταράξεις που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τις επαφές στελεχών της, όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο -πρώην πλέον- Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Μάικλ Φλιν, με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον.

Θέλοντας να παράσχει στήριξη στον υπουργό Δικαιοσύνης του, ο αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε να... πυροβολεί στο Twitter αποκαλύπτοντας για αρχή πως η πρώτη συνάντηση που είχε ο Τζεφ Σέσιονς με τον Ρώσο πρεσβευτή, είχε κανονιστεί από την κυβέρνηση Ομπάμα.

Συνέχισε δε, πληροφορώντας τους followers του πως ο ίδιος Ρώσος πρεσβευτής που συναντήθηκε με τον Σέσιονς, είχε επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο 22 φορές, όσο ήταν πρόεδρος ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μόνο την τελευταία χρονιά, είχε βρεθεί εκεί τέσσερις φορές.

Όμως οι... πραγματικές αποκαλύψεις έγιναν λίγο αργότερα, με τον πρόεδρο Τραμπ να σημειώνει πως «Τρομερό! μόλις ανακάλυψα ότι ο Ομπάμα είχε βάλει κοριούς στον πύργο Τραμπ, λίγο πριν από την νίκη. Δεν βρήκε τίποτα. Αυτό είναι Μακαρθισμός!»

Και συνεχίζει: «Είναι νόμιμο ένας πρόεδρος να βάζει κοριούς σε έναν υποψήφιο πρόεδρο κατά την προεκλογική του εκστρατεία;», εκτιμώντας πως «το γεγονός ότι ο Ομπάμα έβαλε κοριούς στα τηλέφωνά μου τον Οκτώβριο, λίγο πριν από τις εκλογές, θα ήταν μια ωραία υπόθεση για έναν καλό δικηγόρο».

Στο τελευταίο του τιτίβισμα ο αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τον Μπαράκ Ομπάμα ότι έπεσε πολύ χαμηλά, χαρακτηρίζοντάς τον «κακό ή άρρωστο», ενώ κάνει λόγο για νέο σκάνδαλο Νίξον/Γουότεργκειτ.

Ο αμερικανός πρόεδρος σταμάτησε τις αποκαλύψεις του σε αυτό το σημείο, χωρίς να δώσει πληροφορίες από πού και πώς προέκυψαν αυτά τα στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ