Επικοινωνία Μέρκελ-Γιλντιρίμ με φόντο τις τεταμένες σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας
Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχαν το μεσημέρι του Σαββάτου μια "εποικοδομητική" τηλεφωνική συνομιλία, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
«Είχαμε μια καλή και εποικοδομητική συνομιλία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιλντιρίμ στο CNN Türk και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα έχουν συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται πως η επικοινωνία έγινε με φόντο την ένταση στις διμερείς σχέσεις έπειτα από την ακύρωση πολιτικών συγκεντρώσεων υποστηρικτών του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος του επόμενου μήνα.
Στη Γερμανία 1,5 εκατομμύρια Τούρκοι υπήκοοι έχουν το δικαίωμα ψήφου και θα έχουν τη δυνατότητα να το ασκήσουν στα τουρκικά προξενεία τον Απρίλιο παίρνοντας μέρος στο δημοψήφισμα.
ΟΗΕ: Αναστέλλεται η απομάκρυνση πλοίων και ναυτικών από το Ορμούζ μετά την επίθεση σε πλοίο στο Ομάν
21:02
Μαρινάκης για Τσίπρα: Να απαντήσει αν θέλει να σύρει ξανά σε περιπέτειες τη χώρα
20:59
Απελαύνει τον Ρουμάνο πρόξενο η Μόσχα μετά το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στην Κονστάντζα
20:53
Το αρχαιότερο γυναικείο νεκροταφείο στον κόσμο και η θεωρία για έναν προϊστορικό φεμινισμό
20:45