ΚΟΣΜΟΣ

Ο Έβο Μοράλες θα υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης όζου από τις φωνητικές χορδές

Ο Έβο Μοράλες θα υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης όζου από τις φωνητικές χορδές
Bolivian Presidency/Handout via Reuters

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος νοσηλεύτηκε επί μία εβδομάδα στην Κούβα για να αντιμετωπιστεί μια ιογενής λοίμωξης, ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει σύντομα στην Αβάνα προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στις φωνητικές χορδές για την αφαίρεση ενός όζου.

"Οι γιατροί εντόπισαν ένα οζίδιο στις φωνητικές χορδές μου, το οποίο θα μπορούσαν να αφαιρέσουν άμεσα αλλά επειδή παίρνω φαρμακευτική αγωγή, αυτό θα γίνει σε περίπου έναν μήνα. Η επέμβαση δεν θα διαρκέσει περισσότερα από 15 λεπτά" διαβεβαίωσε ο Μοράλες πριν αναχωρήσει από την Κούβα.

Ο 57χρονος σοσιαλιστής πρόεδρος της Βολιβίας, που συνηθίζει να εκφωνεί πολύωρες ομιλίες, έφτασε την 1η Μαρτίου στην Αβάνα για να υποβληθεί σε θεραπεία για μια φλεγμονή στις φωνητικές χορδές. Η απόφαση αυτή επικρίθηκε έντονα από την αντιπολίτευση της χώρας του, που εξέφρασε τη λύπη της για την έλλειψη εμπιστοσύνης του Μοράλες στους γιατρούς της Βολιβίας.

Την Κυριακή ο Μοράλες πραγματοποίησε μια επίσκεψη-αστραπή στο Καράκας για να παραστεί στις τελετές για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, στενού συμμάχου του.

Ο Μοράλες κυβερνά τη Βολιβία επί 11 χρόνια. Πέρσι τον Φεβρουάριο ωστόσο υπέστη ήττα στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στην προεδρία (2020-25). Το κόμμα του όμως τον όρισε ήδη υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του 2019, λέγοντας ότι αναζητά "νόμιμες εναλλακτικές" λύσεις προκειμένου να μπορέσει να είναι υποψήφιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ