ΚΟΣΜΟΣ

Θέλετε να χάσετε κιλά; Διαβάστε ποιος είναι ο μεγαλύτερος πειρασμός

Θέλετε να χάσετε κιλά; Διαβάστε ποιος είναι ο μεγαλύτερος πειρασμός
Reuters

Ποιος μπορεί να είναι άραγε ο μεγαλύτερος πειρασμός όταν προσπαθεί κάποιος να χάσει κιλά; Σίγουρα πολλοί θα απαντήσουν η σοκολάτα, αρκετοί η πίτσα ή τα σουβλάκια. Όμως, μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι είναι το φαγητό με παρέα!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Λόρα Μπερκ του Τμήματος Υγείας του Πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ, που έκαναν τη σχετική παρουσίαση σε επιδημιολογικό συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, μελέτησαν επί ένα έτος 150 ανθρώπους -σε ποσοστό 90% γυναίκες.

Χάρη σε μια ειδική εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, οι επιστήμονες μπορούσαν να παρακολουθούν συνεχώς στη διάρκεια της μέρας τη διατροφική συμπεριφορά των συμμετεχόντων, οι οποίοι προσπαθούσαν καθημερινά να μειώσουν τις θερμίδες που κατανάλωναν. Οι συμμετέχοντες έδιναν αναφορά για το τι και πόσο έτρωγαν, πού και υπό ποιες συνθήκες το έτρωγαν, καθώς επίσης πώς ένιωθαν και κυρίως πόσο έντονος ήταν ο πειρασμός να φάνε.

Διαπιστώθηκε ότι ο μεγαλύτερος πειρασμός να φάει κανείς παραπάνω -και έτσι η δίαιτά του να πάει... περίπατο- είναι όταν βρίσκεται με παρέα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, όπως σε ένα εστιατόριο ή στο σπίτι κάποιου άλλου. Η πιθανότητα να «σπάσει» τότε τη δίαιτά του είναι 60% περίπου.

Ο πειρασμός είναι μικρότερος, όταν κανείς τρώει μόνος του (πιθανότητα παρασπονδίας σχεδόν 50%), στη δουλειά (40%) ή στο αυτοκίνητο (30%).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ