ΚΟΣΜΟΣ

Μελάνια Τραμπ: Το μήνυμα της Πρώτης Κυρίας για την Ημέρα της Γυναίκας (pics)

Μελάνια Τραμπ: Το μήνυμα της Πρώτης Κυρίας για την Ημέρα της Γυναίκας (pics)
REUTERS/Jonathan Ernst

Η πρώτη εκδήλωση στον Λευκό Οίκο με οικοδέσποινα την Μελάνια Τραμπ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας. Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έλαμψε για άλλη μία φορά με το χαμόγελό της, τις εντυπώσεις όμως έκλεψε ο λόγος της για τις γυναίκες όλου του κόσμου και τα δικαιώματά τους.

«Ως μετανάστρια κι εγώ, έχοντας μεγαλώσει σε μια κομμουνιστική κοινωνία, γνωρίζω καλά την αξία και τη σημασία της ελευθερίας και των ίσων ευκαιριών – ιδανικά πάνω στα οποία ιδρύθηκε αυτό το μεγάλο κράτος και συνεχίζει να προχωρά στο διάβα της ιστορίας» ανέφερε κατά την ομιλία της η Μελάνια Τραμπ, σύμφωνα με το CNNi ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

Φρικαλεότητες που υφίστανται ακόμα οι γυναίκες, όπως η υποδούλωση και η σεξουαλική κακοποίηση, πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε μαζί. Να θυμόμαστε αυτές τις γυναίκες στην καθημερινή μας προσευχή και να προσπαθήσουμε να τις απελευθερώσουμε από αυτές τις απάνθρωπες περιστάσεις.

Μάλιστα η Μελάνια Τραμπ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της εκπαίδευσης στην κοινωνία ώστε να αρθούν οι ανισότητες ανάμεσα στα δύο φύλα.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ακράδαντα ότι η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό μέσο για την προώθηση και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών» είπε χαρακτηριστικά.

Το μαύρο φόρεμα Ralph Lauren και το μενού στο δείπνο

Η Μελάνια Τραμπ έλαμπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης φορώντας ένα απλό, αλλά σικάτο φόρεμα Ralph Lauren. Το «ήσυχο» αμάνικο φόρεμα που επέλεξε αναδείκνυε το υπέροχο σώμα της ενώ το απαλό μακιγιάζ της φώτιζε τα μπλε μάτια της.

Η Πρώτη Κυρία της Αμερικής απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί το ύψος των περιστάσεων χωρίς να προκαλεί με τα λόγια της ή τις ενδυματολογικές της επιλογές και έκλεψε όλες τις εντυπώσεις.

Το δείπνο ήταν αποκλειστικά για τις γυναίκες, όμως ο Αντιπρόεδρος και δεξί χέρι του Αμερικανού προέδρου, Mike Pence, μπήκε για λίγο στην αίθουσα και ανέβασε φωτογραφία στο twitter την οποία συνόδευσε με το εξής σχόλιο:

«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σε γεύμα που παρέθεσε η Πρώτη Κυρία και η Δεύτερη Κυρία (η σύζυγός του Karen Pence) για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Χάρη στις γυναίκες – πρότυπα ανοίγεται ο δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον».

Οι κυρίες που έδωσαν το «παρών» έφαγαν σαλάτα με ντομάτα και μοτσαρέλα και κοτόπουλο με σπανάκι. Τα τραπέζια ήταν στολισμένα με μωβ λουλούδια που μύριζαν έντονα σε όλο το χώρο. Όσο για το ποτό; Λευκό Κρασί.

2017 03 08T185705Z 1917379494 RC19F6BC3A00 RTRMADP 3 USA TRUMP

(Πηγή: REUTERS/Jonathan Ernst)

Ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των καλεσμένων στην εκδήλωση. Όμως από αυτή δεν μπορούσε να λείπει, φυσικά, η κόρη του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα.

ivanca

(Πηγή: REUTERS/Jonathan Ernst)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ