ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί οι βρύσες του Onoway στον Καναδά τρέχουν ροζ νερό; (vid)

Γιατί οι βρύσες του Onoway στον Καναδά τρέχουν ροζ νερό; (vid)
Facebook

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι της πόλης Onoway στην Alberta του Καναδά όταν είδαν τη Δευτέρα (7/3) τις βρύσες τους να τρέχουν ροζ νερό.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος της πόλης, Dale Krasnow, διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, παραδέχθηκε ωστόσο ότι η δημοτική αρχή θα μπορούσε να είχε ενημερώσει εγκαίρως τους πολίτες για το τι συμβαίνει.

Όπως είπε, το ροζ χρώμα ήταν παράπλευρη συνέπεια της χρήσης υπερμαγγανικού καλίου. Tο χημικό αυτό χρησιμοποιείται κυρίως για την απομάκρυνση κάποιων ουσιών από το νερό.

Στην περίπτωση της Onoway, φαίνεται ότι μπήκε στις δεξαμενές από τις οποίες υδροδοτείται λόγω δυσλειτουργίας κάποιας βαλβίδας κατά τη διάρκεια καθαρισμού των φίλτρων.

Οι πολίτες, από την πλευρά τους διαμαρτύρονταν επειδή, μέχρι το πρωί της Τρίτης, ουδείς τους είχε ενημερώσει σχετικά.

«Είναι μια κατάσταση από την οποία μαθαίνουμε και αναπτύσσουμε στρατηγικές για καλύτερη αντίδραση και ενημέρωση των πολιτών για παρόμοια περιστατικά στο μέλλον» τόνισε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το χημικό αυτό μπορεί να προκαλέσει δερματικό ερεθισμό αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για άλλες παρενέργειες.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ