ΚΟΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν κάθε όριο: «Η Ψέριμος είναι τουρκική» γράφει τουρκική εφημερίδα

Ξεπέρασαν κάθε όριο: «Η Ψέριμος είναι τουρκική» γράφει τουρκική εφημερίδα
sozcu.com.tr

Μία ημέρα μετά την επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο τουρκικός Τύπος ρίχνει «λάδι στη φωτιά» δημοσιεύοντας ένα άρθρο για την επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στην Κάλυμνο και την Ψέριμο.

Συγκεκριμένα, η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu, ξεπέρασε κάθε όριο παρουσιάζοντας την Ψέριμο ως τουρκικό νησί που παρανόμως έχει πάνω την ελληνική σημαία. Μάλιστα παρουσιάζει έναν χάρτη που δείχνει την απόσταση που έχει η Ψέριμος από την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) και τη δείχνει να βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος

tourkoi xartis

Ο συντάκτης του άρθρου – πρόκληση αναφέρει ότι ο Έλληνας πρόεδρος πήγε στο «κατεχόμενο νησί» κάνοντας λόγο για επίσκεψη «σκάνδαλο», η οποία καλύφθηκε από τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης. Ξεπερνώντας κάθε όριο και αγνοώντας – προφανώς – τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου ο συντάκτης ισχυρίζεται ότι η Ψέριμος είναι ένα από τα «18 τουρκικά νησιά που είναι υπό ελληνική κατοχή.

Αφού παρουσιάζει τις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου στην Ψέριμο, το άρθρο φιλοξενεί δηλώσεις του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, Ümit Yalım, ο οποίος τονίζει ότι «σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης υπάρχουν 18 νησιά που η Ελλάδα κατέλαβε και τα οποία είναι τουρκικά».

tourkia dimosieuma

ΔΗΜΟΦΙΛΗ