ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες από τα επεισόδια έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ

Εικόνες από τα επεισόδια έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ
REUTERS

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ, σε διαδήλωση πλήθους υπέρ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι ολλανδικές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση για να διαλύσουν τους εκατοντάδες διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας κανόνια νερού. Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευαν μπουκάλια και πέτρες προς τους αστυνομικούς. Αρκετοί από τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν, καθώς όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τα διεθνή μέσα, οι αστυνομικοί τους χτύπησαν με γκλομπ.

ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ

Αφορμή για τη συγκέντρωση στάθηκε η απόφαση των ολλανδικών αρχών να μην επιτρέψει την προσγείωση της πτήσης που μετέφερε τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και να απαγορέψει την πραγματοποίηση ομιλίας του σε συγκέντρωση στην πόλη υπέρ της εκστρατείας του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την επέκταση των εξουσιών του που θα τεθεί σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο.

ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ 4

ΠΗΓΗ: REUTERS

Στη συνέχεια, εμπόδισαν την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ.

ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ 5
ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ 2jpg

ΠΗΓΗ: REUTERS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ