ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Εγκατέλειψε το Μέγαρο η πρώην πρόεδρος μετά το σκάνδαλο (pics&vid)

Νότια Κορέα: Εγκατέλειψε το Μέγαρο η πρώην πρόεδρος μετά το σκάνδαλο (pics&vid)
REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Η καθαιρεθείσα πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκουν-χιε αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο και κατευθύνθηκε προς τη νέα ιδιωτική κατοικία της στην πρωτεύουσα Σεούλ, έγινε γνωστό από τα μέσα ενημέρωσης.

Η Παρκ αναχώρησε από το προεδρικό μέγαρο γύρω στις 12:00 ώρα Ελλάδας για τη νέα κατοικία της που βρίσκεται στη νότια Σεούλ και όπου εκατοντάδες οπαδοί της είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για την καθαίρεσή της.

KOREA 2

(Seo Myeong-gon/Yonhap via REUTERS)

Η Παρκ καθαιρέθηκε από το αξίωμά της την Παρασκευή αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο ενέκρινε την ψήφο του κοινοβουλίου υπέρ της παραπομπής της για αθέμιτη άσκηση επιρροής και για ένα σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ της χώρας.

Η ίδια, δήλωσε ότι λυπάται επειδή δεν μπόρεσε να τελειώσει τη θητεία της και πρόσθεσε πως η αλήθεια για τα πρόσφατα γεγονότα θα αποκαλυφθεί εν καιρώ.

Η Παρκ, η οποία αποπέμφθηκε την Παρασκευή όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο επικύρωσε τη ψήφο του κοινοβουλίου υπέρ της παραπομπής της, δήλωσε μέσω εκπροσώπου, του βουλευτή Μιν Κιούνγκ-γουκ, πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκβαση των γεγονότων που κορυφώθηκαν με την παραπομπή της.

Ο Μιν μίλησε στους δημοσιογράφους αφού η Παρκ αναχώρησε από το προεδρικό μέγαρο και έφθασε στην ιδιωτική κατοικία της σε νότια συνοικία της πρωτεύουσας Σεούλ.

KOREA 3

(REUTERS/Kim Kyung-Hoon)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ