ΚΟΣΜΟΣ

Για παρακολουθήσεις μέσω... μικροκυμάτων κάνει λόγο στενή σύμβουλος του Τραμπ

Για παρακολουθήσεις μέσω... μικροκυμάτων κάνει λόγο στενή σύμβουλος του Τραμπ
REUTERS/ JONATHAN ERNST

Μετά τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί παρακολούθησής του από τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, έρχεται και η στενή σύμβουλός του, Κελιάν Κονγουέι να ενισχύσει τα περί υποκλοπών. 

Σε συνέντευξή της στην αμερικανική τηλεόραση, η Κόνγουεϊ υποστήριξε ότι το ζήτημα έχει μεγαλύτερες προεκτάσεις από αυτό που μπορεί κανείς να φανταστεί.

Όπως εξήγησε η ίδια, σήμερα οι παρακολουθήσεις είναι πάρα πολύ εύκολες και μπορούν να γίνουν με πολλούς τρόπους. Μάλιστα, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίστηκε ότι η παρακολούθηση του πύργου Τραμπ στη Νέα Υόρκη, θα μπορούσε να είχε γίνει ακόμα και μέσω ενός φούρνου μικροκυμάτων!

"Αυτό που μπορώ να σας πω σήμερα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παρακολουθεί ο ένας τον άλλον. Μπορείς να παρακολουθήσεις κάποιον μέσω του τηλεφώνου του, της τηλεόρασής του, πολλών άλλων μέσων", ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά δεν έμεινε εκεί.

"Θα μπορούσε να γίνει και μέσω μικροκυμάτων που μετατρέπονται σε κάμερες. Γνωρίζουμε ότι αυτός είναι ένας παράγοντας της σύγχρονης ζωής", συνέχισε η ίδια, χωρίς, ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο βετεράνος Ρεπουμπλικανός και γνωστός επικριτής του Τραμπ, γερουσιαστής Τζον Μακέιν. Ο Μακέιν, αφού αμφισβήτησε έμμεσα τους ισχυρισμούς του Τραμπ, κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να δώσει αποδείξεις, αλλιώς να αποσύρει την ανυπόστατη κατηγορία.

"Ο πρόεδρος έχει μια από τις δύο επιλογές, είτε να αποσύρει την κατηγορία, είτε να παρουσιάσει τις αποδείξεις που δικαιούται ο αμερικανικός λαός", ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο CNNi.

"Δεν έχω κανένα λόγο να θεωρώ ότι αυτό αληθεύει αλλά πιστεύω ακόμη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να το ξεκαθαρίσει μέσα σε ένα λεπτό. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να σηκώσει το τηλέφωνο και να καλέσει τον αρχηγό της CIA, τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών και να πει, 'ΟΚ, τι έγινε;'. Γιατί σίγουρα θα γνωρίζουν αν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του Trump Tower", τόνισε.

Οι κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ έβαλαν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό την περασμένη εβδομάδα. Ο Ομπάμα, μέσω εκπροσώπου, έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό του Τραμπ, ενώ ο διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών επί Ομπάμα, Τζέιμς Κλάπερ, έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι δεν υπήρξαν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του Τραμπ ή της εκστρατείας του.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν έχει αποσύρει την κατηγορία του και ο Λευκός Οίκος ζήτησε από επιτροπή του Κογκρέσου, η οποία εξετάζει την ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, να διερευνήσει την καταγγελία περί υποκλοπών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ