ΚΟΣΜΟΣ

Μ.Ακκιντζί προς Ν.Αναστασιάδη: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Μ.Ακκιντζί προς Ν.Αναστασιάδη: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Νέα έκταση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μουσταφά Ακκιντζί και του Νίκου Αναστασιάδη δίνει ο τουρκοκύπριος ηγέτης σχολιάζοντας δυσμενώς δηλώσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ακκιντζί χρησιμοποίησε την παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», για να σχολιάσει τις δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη περί αποχώρησής του από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων ύστερα από υπόδειξη της Τουρκίας.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, δήλωσε ο Μουσταφά Ακκιντζί, θα επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών, εάν η ελληνοκυπριακή διευθετήσει το θέμα με την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα.

Υπενθύμισε δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη ότι, πρόκειται μια μη αποδεκτή απόφαση. «Αυτός είναι ο δρόμος της λογικής. Εύχομαι αυτό να γίνει σύντομα», πρόσθεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Επίσης, σημείωσε ότι θα μπορούσε να είναι παραγωγικός ένας πιο ενεργός ρόλος των Ηνωμένων Εθνών, που δεν θα σήμαινε επιδιαιτησία.

Ο Μουσταφά Ακκιντζί δήλωσε ότι έχει διασαφηνιστεί εδώ και χρόνια από τα ΗΕ ότι, η σχέση των δύο κοινοτήτων σε μια ομοσπονδιακή λύση δεν θα είναι στη βάση της μειοψηφίας - πλειοψηφίας, αλλά στη βάση της πολιτικής ισότητας.

«Το είχα ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων. Εμείς δεν επιζητούμε προνόμια. Θέλουμε πολιτική ισότητα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ν. Αναστασιάδης: Η Άγκυρα πίσω από το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις

Ακιντζί: Το δημοψήφισμα στην Τουρκία δεν έχει σχέση με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό

Αναστασιάδης: Σκόπιμη η διακοπή των συνομιλιών για το Κυπριακό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ