ΚΟΣΜΟΣ

Μετά το σεξιστικό παραλήρημα ήρθε η τιμωρία για τον Πολωνό ευρωβουλευτή

Μετά το σεξιστικό παραλήρημα ήρθε η τιμωρία για τον Πολωνό ευρωβουλευτή
Twitter/@PolsatNewsPL

Το σεξιστικό παραλήρημα του Πολωνού ευρωβουλευτή Γιάνους Κόρβιν-Μίκε είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την δριμεία επίθεση του κατά των γυναικών, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ανακοίνωσε την τιμωρία του.

Ο κ. Κόρβιν-Μίκε τιμωρήθηκε με παρακράτηση της βουλευτικής αποζημίωσης για ένα μήνα, προσωρινή αναστολή από δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για δέκα ημέρες και απαγόρευση να εκπροσωπεί το Σώμα σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία, διακοινοβουλευτική διάσκεψη ή άλλο φόρουμ για περίοδο ενός έτους.

Την 1η Μαρτίου ο Γιάνους Κόρβιν-Μίκε είχε καταφερθεί ανοιχτά κατά των γυναικών τονίζοντας πως είναι κατώτερες και πρέπει να αμείβονται λιγότερο από τους άντρες.

Οι δηλώσεις του συνιστούν παραβίαση των αρχών, είπε ο κ. Ταγιάνι στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο και επικαλέστηκε το άρθρο 166 του εσωτερικού κανονισμού για να αιτιολογήσει τις κυρώσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο οι κυρώσεις είναι σε ισχύ από την Τρίτη 14 Μαρτίου. Η ανακοίνωση της απόφασης ακολουθήθηκε από «βροχή» χειροκροτημάτων.

Δείτε επίσης:

Το σεξιστικό παραλήρημα ευρωβουλευτή και η πληρωμένη απάντηση συναδέλφου του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ