ΚΟΣΜΟΣ

Δέμα με εκρηκτικά έξω από το υπουργείο του Β. Σόιμπλε

Δέμα με εκρηκτικά έξω από το υπουργείο του Β. Σόιμπλε
Twitter/@Bild

Συναγερμός σήμανε στη Γερμανία καθώς βρέθηκε πακέτο έξω από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όπως μεταδίδει το Reuters περιέχει εκρηκτικά. 

Σύμφωνα με την Bild, το πακέτο βρέθηκε στην αλληλογραφία του υπουργείου και ως παραλήπτης ήταν ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το δέμα που περιέχει ισχυρά εκρηκτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα, εντόπισαν οι υπάλληλοι του υπουργείου όταν πέρασαν το δέμα από το μηχάνημα X-ray.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις καθώς και οι πυροτεχνουργοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το δέμα έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας για περαιτέρω έλεγχο.

Η αστυνομία απομάκρυνε όλο το προσωπικό από την ταχυδρομική υπηρεσία του υπουργείου και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν γύρω από αυτό όταν εντοπίστηκε το πακέτο, το οποίο περιείχε επικίνδυνη ουσία.

Το πακέτο περιείχε ένα «εκρηκτικό μίγμα (...) που χρησιμοποιείται συχνά στην πυροτεχνουργία», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Μάλιστα, ο μηχανισμός αυτός, «θα μπορούσε να προκαλέσει κατά το άνοιγμα του πακέτου σοβαρούς τραυματισμούς», σύμφωνα με την ίδια πηγή, που διευκρίνισε ότι το πακέτο συνεχίζει να εξετάζεται από τους αστυνομικούς που διεξάγουν την έρευνα και ότι ένας από τους στόχους είναι να εξακριβωθεί η προέλευσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ