ΚΟΣΜΟΣ

«Η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή» αποκαλύπτει ερευνήτρια (pics)

«Η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή» αποκαλύπτει ερευνήτρια (pics)
REUTERS/Handout

«Η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή». Σε αυτό το συμπεράσματα έχει καταλήξει η ερευνήτρια και συγγραφέας του βιβλίου που αναφέρεται στην εξαφάνιση της μικρής πριν από δέκα χρόνια σε θέρετρο της Πορτογαλίας.

«Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύονται όλα αυτά τα χρήματα, τίποτα δεν θα φέρει το παιδί πίσω στην ζωή», ανέφερε η Πάτ Μπράουν στο δίκτυο news.com.au στηρίζοντας τις θεωρίες της σε έρευνες ετών.

«Όταν ανέλυσα την υπόθεση της Μαντλίν με οδήγησε στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν την θεωρία της απαγωγής. Είναι απίθανο σενάριο δεδομένου του χρόνου, των στοιχείων στο χώρο (της εξαφάνισης) και κάθε ίχνους που βρέθηκε εκεί».

Το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με την συγγραφέα, είναι η μικρή να πέθανε σε ατύχημα και κάποιος να «κουκούλωσε» την υπόθεση. «Θεωρώ πως το πτώμα της μεταφέρθηκε σε απόμερο σημείο και δεν θα βρεθεί ποτέ», είπε.

MCCANNA

(Οι γονείς της μικρής Μαντλίν/REUTERS/Handout)

Η Πατ Μπράουν παρουσίασε τα στοιχεία της μετά την ανακοίνωση των Αρχών της Βρετανίας για περαιτέρω χρηματοδότηση ύψους 136,935 δολαρίων για να συνεχιστούν οι έρευνες για ακόμη έξι μήνες.

Μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί 17.9 εκατομμύρια δολάρια για την διενέργεια των ερευνών.

«Υπάρχουν και άλλα παιδιά στην Βρετανία που έχουν εξαφανιστεί, όμως δεν λαμβάνουν τόση προσοχή και χρήματα», τόνισε η Μπράουν.

MADLYN

(REUTERS/Handout)

Η συγγραφέας άφησε αιχμές για τις έρευνες τον πρώτο καιρό της εξαφάνισης και τόνισε πως πρέπει να αναλυθούν και άλλες θεωρίες, από την στιγμή που αυτή της απαγωγής δεν στηρίζεται από τα στοιχεία.

Η ίδια αποκλείει και την περίπτωση απαγωγής της και για σεξουαλικούς σκοπούς, τονίζοντας πως παιδόφιλοι θα μπορούσαν να φέρουν παιδιά από φτωχές περιοχές. «Ακόμη και ξανθά παιδιά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ