ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Γαλλία από την επίθεση με πυροβολισμούς σε σχολείο (pics)

Συναγερμός στη Γαλλία από την επίθεση με πυροβολισμούς σε σχολείο (pics)
REUTERS/Eric Gaillard

Τουλάχιστον οκτώ άτομα τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της επίθεσης στο Λύκειο Alexis de Tocqueville στην πόλη Γκρας στη νότια Γαλλία. Την επίθεση εξαπέλυσε ένας βαριά οπλισμένος 17χρονος μαθητής του ιδρύματος.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση στο λύκειο της πόλης Γκρας.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ κατευθύνεται προς την πόλη Γκρας, σύμφωνα με πληροφορία της εφημερίδας Nice- Matin, ενώ επί τόπου αναμένεται και η υπουργός Παιδείας Νατζά Βαλό-Μπελκασέμ

Την ίδια ώρα η αστυνομική έρευνα για την επίθεση δεν προσανατολίζεται «καθόλου» προς την τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

2017 03 16T135640Z 704887036 LR1ED3G12Q5UY RTRMADP 3 FRANCE SHOOTING

(REUTERS/Eric Gaillard)

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες αστυνομικών πηγών, δεν υπάρχει δεύτερος ύποπτος που έχει διαφύγει.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Πιέρ Χένρι Μπραντέτ, είπε στο ραδιόφωνο του France Inter πως μεταξύ των ατόμων που τραυματίστηκαν είναι δύο μαθητές, αλλά και ο διευθυντής του σχολείου. Συμβούλευσε μάλιστα τις οικογένειες των παιδιών να παραμείνουν ψύχραιμες.

grasse 2

(REUTERS/Eric Gaillard)

Νωρίτερα είπε στο BFM TV πως οι τραυματίες ανέρχονταν στους οκτώ. Παράλληλα αποκάλυψε πως είναι σε εξέλιξη έρευνες για την σύλληψη ενός δεύτερου πιθανού δράστη.

grasse 4

(REUTERS/Eric Gaillard)

Μαθητής-μάρτυρας της επίθεσης είπε στο ραδιόφωνο France Inter πως ακούστηκε ένας κρότος και αμέσως όλοι κρύφτηκαν κάτω από τα θρανία.

«Πήγα να κλείσω τα παράθυρα και είδα έναν τύπο να με βλέπει στα μάτια. Έμοιαζε να είναι μαθητής, όχι πολύ μεγάλος. Πυροβόλησε στον αέρα και έτρεξε μακριά», είπε ο μαθητής, μη αποκαλύπτοντας την ταυτότητα του.

grasse 5

(REUTERS/Eric Gaillard)

Οι Αρχές συμβούλευσαν τους κατοίκους, μέσω Twitter, να παραμείνουν στα σπίτια τους. Η κυβέρνηση μάλιστα ενεργοποίησε τον μηχανισμό που σταματά την λειτουργία των κινητών τηλεφώνων, μέτρο που χρησιμοποιείται σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα οι Αρχές της Γαλλίας ήταν σε πλήρη συναγερμό, λόγω της επίθεση στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Για το εν λόγω περιστατικό οι αρχές έχουν στείλει στις ελληνικές αρχές τόσο φωτογραφίες από το σημείο, αλλά και από τον φάκελο-βόμβα προκειμένου να τα αναλύσουν. Η εξέλιξη έρχεται μια μόλις μέρα μετά την αποστολή πακέτου με εκρηκτικά στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ