ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη του ηφαιστείου Αίτνα- Τραυματίστηκαν τουρίστες και το συνεργείο του ΒΒC (pics)

Έκρηξη του ηφαιστείου Αίτνα- Τραυματίστηκαν τουρίστες και το συνεργείο του ΒΒC (pics)
REUTERS/Antonio Parrinello

Αρκετοί τουρίστες και τα μέλη του συνεργείου του βρετανικού δικτύου BBC τραυματίστηκαν την Πέμπτη, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στο ενεργό ηφαίστειο Αίτνα.

Όπως έγραψε στο Twitter η δημοσιογράφος Rebecca Morelle, έχουν τραυμαστιστεί τουλάχιστον 8 άτομα, ενώ μια 78χρονη γυναίκα που βρισκόταν σε κοντινό σημείο κατάφερε, υπό άγνωστες συνθήκες, να απομακρυνθεί χωρίς να τραυματιστεί. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι τραυματίες ανέρχονται στους δέκα και παρουσιάζουν κυρίως εγκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκαν άμεσα σε τέσσερα νοσοκομεία της περιοχής.

Η ίδια η δημοσιογράφος γράφει ακόμη ότι οι τραυματίες έχουν τραυματιστεί από τα βράχια που εκτοξεύονταν από το ηφαίστειο, ωστόσο κανενός η ζωή δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν κοψίματα, μώλωπες και εγκαύματα από την έκρηξη του ηφαιστείου.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη οφείλεται στην επαφή της λάβας με το χιόνι: το πυρακτωμένο πέτρωμα εκτοξεύθηκε σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων, μέχρι το σημείο όπου βρισκόταν η ομάδα των τουριστών.

Σημειώνεται πως το ηφαίστειο Αίτνα, που βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, είναι ένα από τα πιο ενεργά στον κόσμο. Παρ’ ότι όμως οι εκρήξεις συχνά είναι καταστροφικές, δεν θεωρείται επικίνδυνο για τους κατοίκους που μένουν κοντά στην περιοχή.

Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2013, η UNESCO ανακοίνωσε την ένταξη της Αίτνας στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ