ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο του Ορλί (pics)

Γαλλία: Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο του Ορλί (pics)
@afnay/Instagram

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Ορλί στο Παρίσι μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς. 

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, ένας άνδρας προσπάθησε να πάρει το όπλο ενός στρατιώτη που περιπολούσε στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με το Russia Today, έχουν ακουστεί πυροβολισμοί και όπως επιβεβαίωσε το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο στρατιώτης πυροβόλησε τον δράστη, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη, ενώ οι γαλλικές Αρχές καλούν τον κόσμο να μην σπάσει την περίμετρο ασφαλείας.

Σύμφωνα με το BFM TV ο δράστης δρούσε μόνος του και η αστυνομία διεξάγει έρευνες στο χώρο του αεροδρομίου, αναζητώντας τυχόν εκρηκτικό μηχανισμό. Στο σημείο βρέθηκαν και πυροτεχνουργοί οι οποίοι εξέτασαν το σώμα του νεκρού, ωστόσο δεν βρέθηκαν εκρηκτικά πάνω του.

Δεν υπάρχουν αναφορές για άλλους τραυματισμούς πολιτών, ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Εσωτερικών, ενώ στο σημείο μεταβαίνει και ο ίδιος ο υπουργός Μπρούνο Λε Ρου.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η ταυτότητα του άνδρα ούτε και τα κίνητρα του.

Σημειώνεται πως το αεροδρόμιο του Ορλί βρίσκεται 13 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού. Υπήρξε το βασικό αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας πριν την έναρξη του αεροδρομίου Charles de Gaulle. Σήμερα μεταφέρονται από αυτό περίπου 30 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Παράλληλα, ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε επίσης από πυροβολισμό στη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας της τροχαίας βόρεια του Παρισιού.Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ είπε ότι δεν είναι σαφές αν τα δύο επεισόδια συνδέονται. Αστυνομική πηγή που επικαλείται το Reuters καθώς και τα τηλεοπτικά δίκτυα BFM και M6 μετέδωσαν ωστόσο ότι επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, πρόκειται για έναν ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ