ΚΟΣΜΟΣ

Έφηβος επιχείρησε να αυτοκτονήσει για να νικήσει στο online παιχνίδι Blue Whale

Έφηβος επιχείρησε να αυτοκτονήσει για να νικήσει στο online παιχνίδι Blue Whale
Twitter @crystalnash

Για να κερδίσεις στο Blue Whale πρέπει να αυτοκτονήσεις.

Για να κερδίσεις στο Blue Whale πρέπει να αυτοκτονήσεις. Το επαναλαμβάνουμε γιατί δεν μπορεί να συλλάβει ο νους ότι για να κερδίσεις ένα παιχνίδι πρέπει να χάσεις τη ζωή σου.

Βρισκόμαστε στην πόλη Lviv της Ουκρανίας, όπου ένας 13χρονος θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του προκειμένου να νικήσει σε ένα online παιχνίδι. Το παιδί ήταν στην ταράτσα ενός πολυόροφου κτιρίου της πόλης. Τα πόδια του ήταν κρεμασμένα στο κενό και ήταν έτοιμος να πέσει.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι έπαιζε το αμφιλεγόμενο Blue Whale, το οποίο ξεκίνησε από τα social media στη Ρωσία για να εξαπλωθεί στη συνέχεια στην Ουκρανία, στο Καζακστάν και το Κιργιστάν.

Στο παιχνίδι ο παίκτης πρέπει να συμμετάσχει σε επικίνδυνες αποστολές. Να αναρριχηθεί σε επικίνδυνα μέρη, όπως γέφυρες ενώ το τελευταίο στάδιο απαιτεί αυτοκτονία είτε πηδώντας από τη στέγη ενός ψηλού κτιρίου ή δια απαγχονισμού.

Γείτονες που είδαν τον 13χρονο να είναι έτοιμος να πηδήσει στο κενό, τον πλησίασαν και κατάφεραν να τον τραβήξουν σε ασφαλές σημείο.

Πέρσι οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 21χρονου Filip Budeikin, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι ο δημιουργός του και κατηγορείται ότι προέτρεψε σε αυτοκτονία τουλάχιστον 15 εφήβους.

Ο νεαρός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός αυτός είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερος. «Θα πεθάνουν ευτυχισμένοι. Τους έδωσα αυτό που δεν έχουν στην πραγματική τους ζωή: ζεστασιά, κατανόηση, ανταπόκριση», δήλωσε.

Με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς και σε χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία και το Βέλγιο, οι αρχές έχουν συστήσει στους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους και να τα αποτρέπουν να συμμετάσχουν σ' αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ