ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία ανησυχεί για κυβερνοεπιθέσεις ενόψει των εκλογών

Η Γερμανία ανησυχεί για κυβερνοεπιθέσεις ενόψει των εκλογών
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Hannibal Hanschke

Οι γερμανικές αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη χώρα και για το λόγο αυτό έχουν αυξήσει το επίπεδο της ετοιμότητας και την επαγρύπνηση τους. Την ίδια ώρα, σημειώνονται καθημερινά επιθέσεις κατά των κυβερνητικών ιστότοπων, σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag.

Όπως επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI): «Καταγράφουμε επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών δικτύων σε καθημερινή βάση».

Η BSI συνεργάζεται στενά με αξιωματούχους αρμόδιους για τη διοργάνωση των εκλογών, πολιτικά κόμματα και τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας και μελετά μεθόδους άμυνας έναντι των κυβερνοεπιθέσεων και αντίδρασης σε τέτοιες επιθέσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών, πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν έχουν δοθεί περεταίρω λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα, πόσα είναι τα επίπεδα συναγερμού και τι σημαίνουν. Η γερμανική εφημερίδα πάντως αναφέρει ότι το επίπεδο συναγερμού αποφασίστηκε να αυξηθεί μετά τις κυβερνοεπιθέσεις που καταγγέλθηκαν πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας (BfV), προειδοποίησε στα τέλη του Φεβρουαρίου ότι τα βιομηχανικά ανεπτυγμένα κράτη γίνονται όλο και πιο ευάλωτα στις κυβερνοεπιθέσεις, καθώς αυξάνεται η εξάρτησή τους από την ψηφιακή τεχνολογία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ