ΚΟΣΜΟΣ

«Έκανα μια βλακεία»: Η εξομολόγηση του δράστη της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ορλί

«Έκανα μια βλακεία»: Η εξομολόγηση του δράστη της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ορλί
Twitter/@Le Parisien

«Έκανα μια βλακεία», εξομολογήθηκε ο δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Ορλί στην οικογένειά του αφού είχε βγάλει όπλο σε αστυνομικούς τραυματίζοντας έναν εξ΄αυτών και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο, όπου προκάλεσε πανικό και έπεσε από τα πυρά των ανδρών της ασφαλείας. 

Μέχρι στιγμής η έρευνα για τον δράστη που επιτέθηκε το Σάββατο, στο αεροδρόμιο του Ορλί, σε μια στρατιωτικό που εκτελούσε περιπολία, ενώ νωρίτερα είχε πυροβολήσει έναν αστυνομικό, βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο αδελφός και ο εξάδελφος του Ζιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ -όπως ονομαζόταν ο δράστης- βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ ο πατέρας του αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με δικαστική πηγή που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο.

Σημειώνεται πως ο πατέρας και ο αδελφός του ενόπλου παρουσιάσθηκαν αυτοβούλως το Σάββατο στο αστυνομικό τμήμα μετά το περιστατικό και σύμφωνα με όσα είπαν στις αρχές, ο Μπελγκασέμ αφού πυροβόλησε κατά αστυνομικών στη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιούσαν σε οδό βόρεια του Παρισιού μιάμιση ώρα πριν από την επίθεση στο Ορλί, είχε έρθει σε επαφή μαζί τους και τους είχε εξομολογηθεί πως έκανε «μια βλακεία».

640x640 11

REUTERS/Benoit Tessier

Ο εξάδελφος του δράστη από την άλλη, παρουσιάσθηκε κι αυτός αυτοβούλως στην αστυνομία μερικές ώρες αργότερα και είπε στους αστυνομικούς πως είχε συναντήσει τον δράστη τη νύχτα που προηγήθηκε των γεγονότων σε ένα μπαρ παρισινού προαστίου.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ρίξουν φως στη διαδρομή και στο ψυχολογικό προφίλ του 39χρονου Γάλλου, ληστή καθ' υποτροπήν, ο οποίος είχε εμφανίσει ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης καθώς τα τελευταία λόγια του ήταν: «Αφήστε τα όπλα σας! Τα χέρια στο κεφάλι! Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν νεκροί».

Η νεκροτομή της σορού του πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας για να προσδιοριστεί αν τη στιγμή των γεγονότων ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

640x640 10

REUTERS/CCTV via Twitter

Βρισκόταν σε «ένα είδος φυγής με μια όλο και πιο καταστροφική διαδικασία» σχολίασε το βράδυ του Σαββάτου ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.

Τη στιγμή της επίθεσης, είχε φωνάξει στους στρατιωτικούς ότι είχε ρίξει έναν σάκο που περιείχε ένα μπιντόνι με υδρογονάνθρακες ακριβώς πριν από την επίθεση. Οι αστυνομικοί βρήκαν επάνω του 750 ευρώ, ένα αντίτυπο του Κορανίου, ένα πακέτο τσιγάρα και έναν αναπτήρα και στο σπίτι του στα προάστια μερικά γραμμάρια κοκαΐνης και μια ματσέτα.

Η εισαγγελία άρχισε έρευνα κυρίως για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα δολοφονίας προσώπων που ασκούν δημόσια εξουσία, σε σχέση με μια τρομοκρατική επιχείρηση, καθώς και για σύσταση τρομοκρατικής και εγκληματικής συμμορίας κακοποιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ