Το FBI δεν έχει καμία πληροφορία για την παγίδευση του Πύργου Τραμπ
Πηγή: Joshua Roberts / Reuters

Οι κατηγορίες του Ντόναντ Τραμπ κατά της προηγούμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ και συγκεκριμένα του Μπάρακ Ομπάμα, ότι είχαν παγιδεύσει τηλεφωνικά τον Πύργο Τραμπ την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας, δεν ευσταθούν όπως έκαναν επισήμως γνωστό ο πρόεδρος της ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Ντέβιν Νούνες καθώς και ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Διαβάστε επίσης

Στη συνεδρίαση που κάνει η Επιτροπή, ερωτώμενος ο επικεφαλής του FBI για το «αν ευσταθούν οι κατηγορίες του πλανητάρχη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές από τον Πύργο Τραμπ, απαντά:

Με όλο τον σεβασμό προς τα tweets του πρόεδρου... Δεν έχω καμία τέτοια πληροφορία που να υποστηρίζουν αυτά τα λεγόμενα. Και στο FBI έχουν κάνει πολύ προσεκτική και εσωτερική έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης μου ζήτησε να μοιραστών μαζί σας πως η απάντηση αυτή βρίσκει σύμφωνο και το υπουργείο και όλους τους φορείς που ασχολήθηκαν με την έρευνα. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πληροφορία.

640x640 4REUTERS/Joshua Roberts

Ο Κόμεϊ δήλωσε ακόμη, όπως μεταδίδει το CNNi, ότι κανέναν πρόεδρος δεν θα παγίδευε με κοριούς κανέναν, ενώ επιβεβαίωσε ότι η υπηρεσία του διεξάγει έρευνα για το ενδεχόμενο η ρωσική κυβέρνηση να αποπειράθηκε να επέμβει στα εσωτερικά των ΗΠΑ επηρεάζοντας το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών συνδέσεων ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και τη Μόσχα.

Ο ίδιος δήλωσε ακόμη πως στην ακρόαση του Κογκρέσου ότι αφού εξασφάλισε «την άδεια του υπουργείου Δικαιοσύνης», είναι σε θέση «να επιβεβαιώσει» πως το FBI διεξάγει έρευνα για τις ρωσικές προσπάθειες «επηρεασμού τω προεδρικών εκλογών».

«Επειδή πρόκειται για μια ανοικτή, εν εξελίξει έρευνα και είναι διαβαθμισμένη, δεν μπορώ να πω περισσότερα για το τι κάνουμε και τίνων τη συμπεριφορά εξετάζουμε», πρόσθεσε ο Κόμεϊ.

 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων έκανε επιπλέον γνωστό πως δεν έχει δει καμιά απόδειξη περί κάποιας δολοπλοκίας με τη συμμετοχή της εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας. Παράλληλα, και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) Μάικ Ρότζερς κατέθεσε στην Επιτροπή όσον αφορά τις κατηγορίες ότι η Ρωσία αποπειράθηκε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

640x640 5

REUTERS/Joshua Roberts

 

 

Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ προκάλεσε σάλο στις αρχές Μαρτίου, όταν κατήγγειλε μέσω Twitter ότι ο πρώην πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα είχε διατάξει να γίνονται υποκλοπές στον Πύργο Τραμπ. Ο Νούνες άνοιξε την ακρόαση τονίζοντας:

Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: γνωρίζουμε ότι δεν έγιναν υποκλοπές στον Πύργο Τραμπ. Πάντως, είναι παρ' όλ' αυτά πιθανό να υπήρξαν άλλες κατασκοπευτικές δραστηριότητες σε βάρος του προέδρου Τραμπ και των συνεργατών του.

Εξάλλου, αναφερόμενος σε ένα ζήτημα για το οποίο ο Τραμπ διαμαρτύρεται συχνά, ο Νούνες σημείωσε πως εν ενεργεία και πρώην αξιωματούχοι προέβησαν σε διαρροές πιθανόν διαβαθμισμένων πληροφοριών και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή σκοπεύει να τους βρει και να τους προσαγάγει ενώπιον της δικαιοσύνης.


Διαβάστε επίσης

Πόρτλαντ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς - Τρεις τραυματίες

Μακρόν: Η Ρωσία είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης

Μακρόν για Ιράν: Προσπάθησα να πείσω τον Τραμπ, ελπίζω να επιστρέψουν στις συνομιλίες οι ΗΠΑ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε Γυμνάσιο στην Ιντιάνα με τραυματίες