ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Νέα αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα
Reuters

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση ενός πυραύλου ο οποίος εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευσή του, όπως ισχυρίζεται ο αμερικανικός στρατός.

Συγκεκριμένα, αμερικανός στρατιωτικός δήλωσε ότι «ο αμερικανικός στρατός διέκρινε μία αποτυχημένη προσπάθεια της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει πύραυλο, με τον πύραυλο να εκρήγνυται μέσα σε δευτερόλεπτα από την εκτόξευσή του».

«Η αμερικανική μονάδα διοίκησης στον Ειρηνικό ανίχνευσε αυτό που εκτιμούμε πως είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια από τη Βόρεια Κορέα να εκτοξεύσει πύραυλο στην περιοχή Κάλμα», τόνισε ο διοικητής Ντέιβ Μπένχαμ, εκπρόσωπος της διοίκησης, σε δήλωσή του.

«Φαίνεται ότι ένας πύραυλος εξερράγη μέσα σε δευτερόλεπτα από την εκτόξευσή του», είπε ο Μπένχαμ, προσθέτοντας ότι γίνονται διεργασίες για να εκδοθεί λεπτομερέστερη αναφορά.

Νωρίτερα το πρακτορείο Kyodo News επικαλέστηκε δηλώσεις πηγής της ιαπωνικής κυβέρνησης ότι η Βόρεια Κορέα φαίνεται να έκανε πολλαπλές εκτοξεύσεις την Τρίτη. Η εκτόξευση, από την ανατολική περιοχή Ουονσάν, μπορεί να απέτυχε, ανέφερε το Kyodo, σημειώνοντας ότι είναι άγνωστο το είδος πυραύλου.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι προσπαθεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ