ΚΟΣΜΟΣ

Το κοινό… πάθος των Φρανσουά Φιγιόν και Πιέρ Μοσκοβισί

Το κοινό… πάθος των Φρανσουά Φιγιόν και Πιέρ Μοσκοβισί

Ένα κοινό πάθος συνδέει τον Φρανσουά Φιγιόν και τον Πιέρ Μοσκοβισί, όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο και αυτό δεν είναι άλλο από τα... ακριβά κοστούμια.

Την αποκάλυψη έφερε στο φως η εφημερίδα Canard enchaîné, σημειώνοντας πως ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομίας έλαβε ως δώρο ακριβά κοστούμια από έναν φίλο, σε μια επανάληψη παρόμοιας χειρονομίας με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο της γαλλικής δεξιάς για την προεδρία.

Τα κοστούμια που έλαβε ως δώρο ο Μοσκοβισί αγοράστηκαν από τον ράφτη που αγοράζει και ο Φρανσουά Φιγιόν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γάλλος επίτροπος έλαβε το συγκεκριμένο δώρο το 2012, σε μια περίοδο που οι πολιτικοί δεν ήταν ακόμη υποχρεωμένοι να δηλώνουν στις γαλλικές Αρχές τις δωρεές που λάμβαναν.

Να σημειωθεί πως από το ίδιο κατάστημα, στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού αγόρασε ο γαλλολιβανέζος δικηγόρος Ρομπέρ Μπουργκί και τα δύο κοστούμια αξίας 12.000 ευρώ για να τα προσφέρει ως δώρο στον Φρανσουά Φιγιόν, γεγονός που αποτέλεσε ακόμη μια αφορμή για τη διερεύνηση της δικαστικής έρευνας που έχει ξεκινήσει για το πρόσωπό του, με φόντο τις αργομισθίες της συζύγου του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ