ΚΟΣΜΟΣ

Υβριδικά οχήματα θα κατασκευάζει η εταιρεία παραγωγής των λονδρέζικων ταξί

Υβριδικά οχήματα θα κατασκευάζει η εταιρεία παραγωγής των λονδρέζικων ταξί
WIKIPEDIA

Ένα νέο εργοστάσιο για να παράγει υβριδικά επαναφορτιζόμενα οχήματα που θα ανανεώσουν τον βρετανικό στόλο, ανοίγει στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κατασκευαστής των διάσημων λονδρέζικων ταξί, των «black cabs», αλλά και για να επεκταθεί διεθνώς, ιδιαίτερα στη Γαλλία.

Η London Taxi Company (LTC) επένδυσε 300 εκατ. λίρες (350 εκατ. ευρώ) στο χώρο που διαθέτει στο Κόβεντρι (κεντρική Αγγλία) για να κατασκευάσει αυτό το εργοστάσιο, το οποίο παρουσιάζει ως το πρώτο στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκλειστικά αφιερωμένο σ' αυτόν τον τύπο οχημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η τεχνολογία των υβριδικών επαναφορτιζόμενων οχημάτων επιτρέπει να μειωθεί το κόστος χρήσης των οχημάτων αυτών, καθώς και να κυκλοφορούν με «μηδενικές εκπομπές» για μια ορισμένη απόσταση. Για τις πιο μεγάλες αποστάσεις, παίρνει τη σκυτάλη ένας κινητήρας βενζίνης, που είναι εγκατεστημένος κάτω από το καπό.

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση που πραγματοποιείται στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία από την κινεζική Geely, η οποία το 2013 εξαγόρασε την LTC και η οποία είναι επίσης ιδιοκτήτρια της Volvo. Τα ταξί θα είναι εξάλλου εφοδιασμένα με μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται ήδη από τους κινητήρες που παράγονται από τη Volvo.

Το εργοστάσιο θα έχει δυνατότητα παραγωγής άνω των 20.000 οχημάτων ετησίως και τα πρώτα ταξί θα κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους του Λονδίνου το τέταρτο τρίμηνο του 2017, πριν αρχίσουν να πωλούνται διεθνώς στις αρχές του 2018. Η εταιρεία έχει κυρίως στόχο να λανσάρει τα ταξί της στη Γαλλία.

Για να το επιτύχει, η LTC, η οποία κατασκευάζει «black cabs» εδώ και 69 χρόνια, δημιούργησε 1.000 θέσεις εργασίας, από τις οποίες 200 για μηχανικούς.

«Σήμερα σηματοδοτείται η αναγέννηση της London Taxi Company», τόνισε εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο Κρις Γκάμπεϊ, γενικός διευθντής της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ