ΚΟΣΜΟΣ

«Πυρά» Μακέιν κατά του Κογκρέσου

«Πυρά» Μακέιν κατά του Κογκρέσου
REUTERS/Aaron P. Bernstein

Κατά του Κογκρέσου των ΗΠΑ τάχθηκε σε συνέντευξή του ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν καθώς υποστήριξε ότι αυτό έχει χάσει πια την αξιοπιστία του και δεν μπορεί να διερευνήσει τις φερόμενες επαφές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.

«Πιστεύω αυτά που έχουν ανακαλύψει οι Αμερικανοί έως τώρα δείχνουν ότι το Κογκρέσο δεν έχει πια την αξιοπιστία να χειριστεί την έρευνα σχετικά με τη Ρωσία μόνο του», είπε ο Μακέιν στο MSNBC.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Ντέβιν Νούνες είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ και η ομάδα μετάβασής του στην προεδρία είχαν παρακολουθηθεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Μετά την ανακοίνωση, ενημέρωσε τον πρόεδρο για τα πρόσφατα ευρήματα περί παρακολούθησης ξένων συνομιλιών οι οποίες κατέγραψαν παρεμπιπτόντως και συνομιλίες αμερικανών πολιτών.

Σημειώνεται πως οι πράξεις του Νούνες επέφεραν δριμεία κριτική από συνεργάτες του και από τους δημοκρατικούς. Συγκεκριμένα, ο Άνταμ Σιφ, πρεσβύτερο μέλος της επιτροπής, είπε ότι η συμπεριφορά του Νούνες ήγειρε σοβαρές ανησυχίες για την ικανότητα της επιτροπής να διερευνήσει τις σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία.

Ο Μακέιν χαρακτήρισε τις διαφορές μέσα στη Βουλή ως "αλλόκοτη κατάσταση" και επανέλαβε το αίτημά του να συσταθεί εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει το θέμα των σχέσεων του Τραμπ με τη Ρωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ