ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λαβρόφ υποστηρίζει Λεπέν χαρακτηρίζοντάς την «ρεαλίστρια» και όχι «λαϊκίστρια»

Ο Λαβρόφ υποστηρίζει Λεπέν χαρακτηρίζοντάς την «ρεαλίστρια» και όχι «λαϊκίστρια»
REUTERS/Sergei Karpukhin

Την άποψη του ότι η υποψήφια της ακροδεξιάς για τις γαλλικές εκλογές Μαρίν Λεπέν δεν είναι «λαϊκίστρια», αλλά «ρεαλίστρια» ή «κατά της παγκοσμιοποίησης», εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία του ρωσικού στρατού, ο Λαβρόφ αναφέρθηκε και στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Όπως δήλωσε:

Δεν θα έλεγα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ή η Μαρίν Λεπέν είναι περιθωριακές προσωπικότητες, κυρίως διότι είναι εντελώς ενσωματωμένες στη λειτουργία του αμερικανικού και του γαλλικού κράτους. Δεν θα έλεγα ότι είναι λαϊκιστές, ο όρος λαϊκιστής έχει αρνητική χροιά. Θα τους χαρακτήριζα μάλλον ρεαλιστές ή καλύτερα κατά της παγκοσμιοποίησης.

Σημειώνεται πως η Ρωσία κατηγορείται ότι προσπαθεί να προωθήσει τους ευρωσκεπτικιστές υποψήφιους στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν φέτος στην Ευρώπη ενώ το Κρεμλίνο αντιμετώπισε θετικά το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν από την πλευρά της έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη Ρωσία και παρουσιάζεται με θετικό τρόπο από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ