ΚΟΣΜΟΣ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Λονδίνο

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Λονδίνο

Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη μέσω του πρακτορείου Amaq, για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. 

Το σενάριο της «ισλαμιστικής τρομοκρατίας» που προκρίνονταν από νωρίς από τις βρετανικές αρχές φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται, καθώς το Ισλαμικό Κράτος πριν περάσουν 24 ώρες από την επίθεση, ανέλαβε την ευθύνη.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της τζιχαντιστικής οργάνωσης αναφέρει: «Ο δράστης των χθεσινών επιθέσεων στο βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο, είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος πραγματοποίησε την επιχείρηση ως απάντηση των εκκλήσεών μας να γίνονται στόχοι οι πολίτες την χωρών της συμμαχίας που πολεμά τον ISIS» .

Capture

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη το απόγευμα όταν δράστης αρχικά χτύπησε με το αυτοκίνητό του πάνω στη γέφυρα πολλούς πεζούς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και τρεις αστυνομικοί. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν εκεί τη ζωή τους και περισσότεροι από δέκα δέχθηκαν επιτόπου τις πρώτες βοήθειες. Μια γυναίκα που πήδησε στον Τάμεση για να ξεφύγει από το όχημα διασώθηκε σοβαρά τραυματισμένη.

Αφού έριξε το γκρίζο όχημα SUV που οδηγούσε πάνω στα κάγκελα του μεγάρου του Ουεστμίνστερ, λίγο αφού βγήκε από τη γέφυρα, ο δράστης όρμησε προς μια κοντινή είσοδο του κοινοβουλίου, πριν μαχαιρώσει έναν αστυνομικό, πρόσθεσε ο Ρόουλι.

Η αστυνομία τον πυροβόλησε ενώ εκείνος επιχειρούσε να επιτεθεί σ' έναν δεύτερο αστυνομικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ