ΚΟΣΜΟΣ

Οδηγός στην Αμβέρσα θέλησε να μιμηθεί το χτύπημα στο Λονδίνο

Οδηγός στην Αμβέρσα θέλησε να μιμηθεί το χτύπημα στο Λονδίνο
Twitter/I.E.N.

Αναστάτωση και πανικός επικράτησε νωρίτερα στην Αμβέρσα όταν ένας οδηγός θέλησε να μιμηθεί τον μακελάρη του Λονδίνου που σκόρπισε τον τρόμο το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που συνελήφθη σήμερα αφού προσπάθησε να το οδηγήσει πάνω στο πλήθος στην Αμβέρσα, στο Βέλγιο, είναι Γάλλος και πολλά όπλα, μεταξύ των οποίων και ένα τουφέκι, βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό του, ανακοίνωσε η βελγική εισαγγελία.

"Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Ρ., που γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1977, είναι γάλλος υπήκοος και κατοικεί στη Γαλλία", διευκρινίζει η εισαγγελία. "Διάφορα όπλα βρέθηκαν στο πορτ-μπαγκάζ, μεταξύ των οποίων μαχαίρια, ένα 'riot gun' (τουφέκι) και ένα μπιντόνι που περιείχε ένα προϊόν που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί", πρόσθεσε.

"Η υπηρεσία αποναρκοθέτησης του υπουργείου Άμυνας βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να εξετάσει το όχημα", διευκρίνισε η εισαγγελία.

"Στη βάση των πρώτων στοιχείων που συνελέγησαν και δεδομένου αυτού που συνέβη χθες στο Λονδίνο, αποφασίστηκε ο φάκελος να ανατεθεί στην ομοσπονδιακή εισαγγελία", που επιφορτίζεται στο Βέλγιο με τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

Επανερχόμενη στο χρονολόγιο της σύλληψης η εισαγγελία ανέφερε: "Σήμερα το πρωί, γύρω στις 10:45, ένα αυτοκίνητο με γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας εντοπίστηκε στο κέντρο της Αμβέρσας", να κινείται "με πολύ αυξημένη ταχύτητα". "Σε διάφορες στιγμές, πεζοί τέθηκαν σε κίνδυνο", συνέχισε.

"Όταν στρατιωτικοί προσπάθησαν να αναχαιτίσουν το όχημα, το τελευταίο διέφυγε και "λίγο αργότερα, η ομάδα ταχείας επέμβασης της αστυνομίας της Αμβέρσας κατάφερε να αναχαιτίσει το όχημα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ