ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης - Είναι ο 52χρονος Khalid Masood

Λονδίνο: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης - Είναι ο 52χρονος Khalid Masood
@tellyheads/twitter

Ένας γνώριμος της βρετανικής αστυνομίας φέρεται να είναι ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο στο κέντρο του Λονδίνου. Πρόκειται για τον 52χρονο Khalid Masood, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η μητροπολιτική αστυνομία, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης παρέσυρε με το αυτοκίνητό του πεζούς στη γέφυρα του Westminster και σκότωσε συνολικά 4 ανθρώπους ανάμεσα στους οποίους και έναν αστυνομικό. 

Ο συγκεκριμένος άντρας είχε γεννηθεί στο Κεντ και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το τελευταίο διάστημα κατοικούσε στο Μίντλαντς.

Μάλιστα, φέρεται να ήταν γνώριμος των βρετανικών αρχών, καθώς είχε ερευνηθεί η δράση του πριν από μερικά χρόνια, αλλά δεν είχε προκύψει κάτι. Ο συγκεκριμένος άντρας που σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο κυκλοφορούσε με μία σειρά από ψευδώνυμα, αλλα η υπηρεσία ΜΙ5 δεν θεωρούσε ανησυχητική τη δράση του. Επίσης δεν είχε εντοπιστεί στην τότε έρευνα καμία σχέση με τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Νωρίτερα και η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι είχε δώσει στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το όνομά του. Είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες πως είναι γεννημένος στη Βρετανία, αλλά και για το γεγονός πως είχε ανακριθεί από την ΜΙ5 σχετικά με την πιθανότητα σύνδεσής του με τον εξτρεμισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της μητροπολιτικής αστυνομίας, ο Μασούντ δεν βρισκόταν στο στόχαστρο καμίας έρευνας και δεν υπήρχε καμία πληροφορία για την πρόθεσή του να διαπράξει μία τρομοκρατική επίθεση. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι αρχές ήταν καταδικαστεί για μία σειρά από επιθέσεις κατά το παρελθόν, μεταξύ αυτών για πρόκληση σωματικών βλαβών, κατοχή επιθετικών όπλων και διατάραξης της δημόσιας τάξης. Δεν είχε καταδικαστεί για καμία κατηγορία που σχετίζεται με τρομοκρατία, τονίζεται.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης

Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη μέσω του πρακτορείου Amaq, για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της τζιχαντιστικής οργάνωσης αναφέρει: «Ο δράστης των χθεσινών επιθέσεων στο βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο, είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος πραγματοποίησε την επιχείρηση ως απάντηση των εκκλήσεών μας να γίνονται στόχοι οι πολίτες την χωρών της συμμαχίας που πολεμά τον ISIS» .

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες για το τρομοκρατικό χτύπημα, η εταιρεία Enterprise ανακοίνωσε πως το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δράστης είχε ενοικιαστεί από το Μπέρμιγχαμ. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας διευκρίνισε πως η ενοικίαση έγινε από το υποκατάστημα στο Spring Hill στο Μπέρμιγχαμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ