ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Η Τερέζα Μέι επισκέφτηκε τους τραυματίες στο νοσοκομείο

Λονδίνο: Η Τερέζα Μέι επισκέφτηκε τους τραυματίες στο νοσοκομείο
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Neil Hall

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, επισκέφτηκε και συνομίλησε με μερικούς από τους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης που συγκλόνισε το απόγευμα της Τέταρτης το Λονδίνο.

Παράλληλα συνομίλησε και με μέλη του προσωπικού, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της.

«Υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων και επέστρεψε στη Ντάουνινγκ Στριτ ύστερα από μια ιδιωτική επίσκεψη σε νοσοκομείο, όπου πέρασε σχεδόν 40 λεπτά μιλώντας με θύματα των χθεσινών συμβάντων, μέρος του προσωπικού ...για να τους ευχαριστήσει για την δουλειά τους», είπε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Περίπου 40 άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση, από τους οποίους οι 29 παραμένουν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Reuters, η κατάσταση επτά εκ των τραυματιών είναι κρίσιμη. Από την επίθεση έχασαν την ζωή συνολικά τέσσερα άτομα και ο δράστης έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.

Ο υπεύθυνος του μακελειού αναγνωρίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης ως ο 52χρονος Khalid Masood, ο οποίος παρότι ήταν γνωστός στις Αρχές δεν είχε εγείρει φόβους για τρομοκρατική δράση.

Η πρωθυπουργός Μέι συναντήθηκε και με την βασίλισσα Ελισάβετ την Πέμπτη σε ένα καθορισμένο ραντεβού. Νωρίτερα την ίδια μέρα και η βασίλισσα έστειλε το δικό της μήνυμα σε όσους επλήγησαν από την τρομοκρατική επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ