ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες από χιονοστιβάδα

Ιαπωνία: Οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες από χιονοστιβάδα
Mandatory credit Kyodo/via REUTERS

Οι φόβοι για νεκρούς μετά τη χιονοστιβάδα κοντά στο χειμερινό θέρετρο Νάσου Ονσέν, στο βόρειο Τόκιο επιβεβαιώθηκαν καθώς έπειτα από μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, επτά μαθητές που αναζητούνταν βρέθηκαν νεκροί, μαζί τους και έναν καθηγητής, ενώ 40 ακόμη άτομα τραυματίστηκαν. 

Τα θύματα συμμετείχαν μαζί με μια ομάδα συνολικά 52 μαθητών και 11 καθηγητών από 7 λύκεια, που πήγαν για τριήμερη εκδρομή στο βουνό, όταν η χιονοστιβάδα έπληξε την περιοχή, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο επικαλούμενο τις τοπικές υπηρεσίες διάσωσης.

Περισσότεροι από 100 στρατιώτες αναπτύχθηκαν επί τόπου για να βοηθήσουν τα θύματα εν μέσω δυσχερών καιρικών συνθηκών, καθώς σημειώνονταν σφοδρές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον πρόσφατο απολογισμό, επτά μαθητές και ένας καθηγητής εντοπίστηκαν αναίσθητοι και χωρίς ζωτικές ενδείξεις, όπως δήλωσε στο AFP στέλεχος των τοπικών υπηρεσιών διάσωσης. Ο πρώτος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 8 μαθητές που εντοπίστηκαν νεκροί.

640x640 8

Mandatory credit Kyodo/via REUTERS

Μεταξύ των τραυματιών, δύο μαθητές βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε ο Ιάπωνας αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία.

Η χιονοστιβάδα έπληξε την περιοχή την τελευταία ημέρα της εκδρομής, διευκρίνισαν ακόμη οι αρχές. «Πρόκειται για ένα γεγονός που συμβαίνει κάθε χρόνο και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε σημειωθεί κάποιο σοβαρό δυστύχημα» είπε ένας από τους καθηγητές στο πρακτορείο Jiji, σημειώνοντας πως «είμαι πολύ σοκαρισμένος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ