ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Πλήρωσαν τους μισθούς των εργαζομένων τους σε κέρματα

Κίνα: Πλήρωσαν τους μισθούς των εργαζομένων τους σε κέρματα

Μία έκπληξη περίμενε τους εργαζόμενους μιας εταιρείας μεταφορών στην Κίνα, οι οποίοι περίμεναν να λάβουν τον μισθό τους, καθώς ο εργοδότης τους αποφάσισε να τους πληρώσει σε ...κέρματα.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι περίπου 200 εργαζόμενοι έλαβαν από ένα σακουλάκι το οποίο ήταν γεμάτο κέρματα. Ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία αποφάσισε να προβεί σε αυτή την ενέργεια; Προκειμένου να γλιτώσει από την μεταφορά των νομισμάτων στην τράπεζα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η εταιρεία λεωφορείων στην επαρχία Τσιανγκσου σημείωσε αύξηση πωλήσεων εισιτηρίων τον Ιανουάριο, λόγω της κινεζικής πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, καθώς οι περισσότεροι πελάτες πλήρωναν με μετρητά, τα ταμεία της εταιρείας γέμισαν με 200.000 γουάν (περίπου 28.000 ευρώ) σε κέρματα.

Έτσι πήρε την απόφαση να πληρώσει με αυτό τον τρόπο τους υπαλλήλους της, που κυμαίνονται από 300 έως 1.000 γουάν-, καθώς η μεταφορά των κερμάτων στην τράπεζα «θα απαιτούσε πολλά χέρια και εξοπλισμό».

Το θέμα έλαβε τεράστια δημοσιότητα, ενώ πολλοί ήταν οι υπάλληλοι που έκαναν παράπονα. Τελικά το τοπικό υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας κάλεσε τους εργαζομένους να ανταλλάξουν τα κέρματα με χαρτονομίσματα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συναλλαγές τους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ