ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα έσωσε τον σύζυγό της από τα σαγόνια ενός κροκόδειλου

Γυναίκα έσωσε τον σύζυγό της από τα σαγόνια ενός κροκόδειλου
namibian.com.na

Βραβείο ανδρείας απονεμήθηκε σε μια γυναίκα από τη Ναμίμπια έπειτα από μάχη που έδωσε με έναν κροκόδειλο για να σώσει την ζωή του συζύγου της.

 

Πρόκειται για την 29χρονη Elizabeth Shintangu η οποία επιστρέφοντας στο σπίτι της από τα χωράφια έσωσε τον άνδρα της από βέβαιο θάνατο.

Ο σύζυγός της Matheus Kativa, προσπάθησε να την πείσει να πάνε στο ποτάμι να πλυθούν. Εκείνη, αν και δεν ήθελε να κάνει μπάνιο, τον συνόδευσε, ενώ πήρε μαζί της και μερικά άπλυτα ρούχα για να κάνει μπουγάδα.

Είχε ήδη νυχτώσει όταν ο Kativa, αποφάσισε να πέσει στα νερά. Την ώρα που απολάμβανε το μπάνιο του, ξαφνικά άρχισε να σπαράζει από τον πόνο.

Ένας κροκόδειλος του είχε αρπάξει το χέρι και τον τραβούσε στα βαθιά. Η 29χρονη αντί να φοβηθεί βούτηξε στα νερά και άρχισε να γρονθοκοπεί το γιγαντιαίο ερπετό.

«Το νερό ήταν κόκκινο από το αίμα, είπε η νεαρή και συμπλήρωσε: «Σκεφτόμουν ότι ήταν καλύτερα να πάρει το χέρι του παρά την ζωή του ή την δική μου».

Ο κίνδυνος όμως δεν είχε περάσει. Ο κροκόδειλος επέστρεψε και επιτέθηκε ξανά στον Kativa που προσπαθούσε να βγει στην στεριά. Τότε, η 29χρονη σκαρφάλωσε στην ράχη του γιγάντιου ερπετού και άρχισε να ουρλιάζει για να την ακούσουν οι περίοικοι. Σύντομα, και άλλοι κάτοικοι έφτασαν στο σημείο, με αποτέλεσμα ο κροκόδειλος να φύγει φοβισμένος και ηττημένος.

Ο διοικητής της περιφερειακής αστυνομίας του Ανατολικού Kavango, Johanna Ndahafa Ngondo, επαίνεσε την ανδρεία που έδειξε η 29χρονη.

Ο Kativa είπε ότι θα ευγνωμονεί για πάντα τη σύζυγό του που του έσωσε τη ζωή, προσθέτοντας ότι όλες οι γυναίκες είναι γενναίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ