ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνι Ρότεν: Πολιτικό Sex Pistol ο Ντόναλντ Τραμπ

Τζόνι Ρότεν: Πολιτικό Sex Pistol ο Ντόναλντ Τραμπ
REUTERS

Έναν απρόσμενο σύμμαχο και υποστηρικτή βρήκε ο Ντόναλντ Τραμπ και όχι μόνο αυτός... Μιλάμε για τον Τζον Λίντον, γνωστό παγκοσμίως ως Τζόνι Ρότεν (John Rotten), ηγετική μορφή των Sex Pistols, του συγκροτήματος που μας έμαθε την πανκ μουσική.

Ο Λίντον εμφανίσθηκε χθες στη βρετανική τηλεόραση στην εκπομπή «Καλημέρα Βρετανία» και μίλησε για όλους και για όλα. Κυρίως όμως για πολιτική...

Τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ του Brexit, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν, ενώ χαρακτήρισε «φανταστικό ηγέτη» τον γνωστό ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ. Είπε μάλιστα ότι θέλει να του σφίξει το χέρι μετά τα όσα διαδραματίσθηκαν στον ποταμό Τάμεση, όταν παραμονές του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Φάρατζ και ο γνωστός μουσικός Μπομπ Γκέλντοφ «διασταύρωσαν στην κυριολεξία τα πλοιάριά τους» διαδηλώνοντας ο πρώτος υπέρ του Brexit και ο δεύτερος κατά.

«Η εργατική τάξη μίλησε για το Brexit και εγώ είμαι ένας από αυτούς», δήλωσε εμφατικά στην εκπομπή ο πάλαι ποτέ πάνκερ.
Εκεί όμως που προκάλεσε αίσθηση ήταν όταν εξέφρασε την άποψή του για τον νέο αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Τον περιέγραψε ως «περίπλοκο φίλο» λέγοντας ότι κάποτε ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν ο Τραμπ είναι ένας «πολιτικός Sex Pistol».

«Κατά μία έννοια ναι, ο Τραμπ είναι ένα είδος πολιτικού Sex Pistol», είπε στην εκπομπή ο Τζόνι ο Σάπιος (απόδοση του Rotten).

«Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι τα αριστερά μέσα ενημέρωσης στην Αμερική προσπαθούν να δυσφημήσουν τον τύπο ως ρατσιστή, κάτι το οποίο είναι παντελώς ψευδές», είπε ο Λίντον και συνέχισε «υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά προβλήματα με αυτόν ως άνθρωπο, όμως δεν είναι μόνο αυτό και θα μπορούσε να υπάρξει πιθανότητα να βγει κάτι καλό από αυτήν την κατάσταση γιατί ο Τραμπ τρομάζει τους πολιτικούς».

«Μου προκαλεί μεγάλη χαρά να παρατηρώ όλο αυτό. Τολμώ μάλιστα να πω ότι ... θα μπορούσε δηλαδή να γίνει ενδεχομένως φίλος μου», είπε ο Λίντον.

Ο Τζόνι Ρότεν ήταν τραγουδιστής των Sex Pistols από το 1975 έως το 1978 και όταν διαλύθηκαν συνέχισε δική του καριέρα δημιουργώντας τους Public Image Ltd.

Στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τον τίτλο: «Anger is an Energy: My Life Uncensored» περιγράφει ότι στα έντεκά του διάβασε Ντοστογιέφσκι, ότι στην εφηβεία του έζησε μια ζωή αντάξια των ηρώων του Ντίκενς, πως τα δόντια του σάπισαν εξαιτίας της έλλειψης κοινωνικής περίθαλψης για την εργατική τάξη, αλλά και πως ανάμεσα στους αγαπημένους του συνθέτες είναι ο Ραχμάνινοφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ