ΚΟΣΜΟΣ

Είναι αυτός ο γυμνός άνδρας μέλος της χαμένης φυλής Mante;(vid)

Είναι αυτός ο γυμνός άνδρας μέλος της χαμένης φυλής Mante;(vid)
Youtube/Fredography

Μία ομάδα μοτοσικλετιστών που έκαναν βόλτα με τις μηχανές τους σε χωματόδρομο της Ινδονησίας, κατέγραψαν με κάμερα έναν ημίγυμνο άνδρα να τρέχει στα μονοπάτια της διαδρομής τους.

 

Το άνδρας εντοπίστηκε στην περιοχή Banda Aceh στην Βόρεια Σουμάτρα και εικάζεται ότι ανήκει στην χαμένη φυλή των Πυγμαίων Mante.

Όταν ο ημίγυμνος φαλακρός άνδρας αντιλήφθηκε τους μοτοσικλετιστές άρχισε να τρέχει και εξαφανίστηκε πηδώντας μέσα στα δένδρα.

Τα μέλη της φυλής «Mante», έχουν μικρότερο ύψος από τον μέσο άνθρωπο και όταν βλέπουν ανθρώπους που δεν ανήκουν στη φυλή τους τρέπονται σε φυγή.

Το βίντεο έγινε πολύ γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ωστόσο υπάρχουν αρκετοί που στέκονται περισσότερο επιφυλακτικοί απέναντι στη γνησιότητα του συγκεκριμένου βίντεο, υποστηρίζοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για προϊόν μοντάζ.

Η μόνη αναφορά για τη φυλή γίνεται τον 17ο αιώνα, με τους περισσότερους να πιστεύουν ότι Mante είναι απλά μύθος. Το 2003 οι αρχαιολόγοι βρήκαν στοιχεία μιας αρχαίας φυλής μικρόσωμων ανθρώπων όπως τα hobbit στο νησί Flores. Απομεινάρια των «Flores hobbit», που πιστεύεται ότι έζησαν πριν από 50.000 χρόνια, έδειξαν ότι οι πρώτοι άνθρωποι είχαν μικρά μυαλά και καθόλου πηγούνι.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ