ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Αθώωσαν βιαστή γιατί «δεν το ευχαριστήθηκε»

Μεξικό: Αθώωσαν βιαστή γιατί «δεν το ευχαριστήθηκε»
Twitter/@Pajaropolitico

Σάλος έχει προκληθεί στο Μεξικό από απόφαση δικαστηρίου να αθωώσει γόνο πλούσιας οικογένειας ο οποίος κατηγορούνταν για τον βιασμό νεαρής κοπέλας. Σκεπτικό της αθώωσης είναι πως ο δράστης «δεν ευχαριστήθηκε» την πράξη του.

Ο 21χρονος αθωωθείς Ντιέγκο Κρουζ μαζί με τρεις φίλους τους, όλοι με καταγωγή από πλούσιες οικογένειες της Βερακρούζ, απήγαγαν μαθήτρια από το ιδιωτικό τους σχολείο το 2015, μετά από πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Ο Κρουζ φέρεται να κακοποίησε την νεαρή κοπέλα, όμως – όπως υποστηρίχθηκε στην δικαστική αίθουσα – η πράξη του δεν είχε σεξουαλικούς σκοπούς και ο δράστης δεν το ευχαριστήθηκε. Αυτός ήταν και ο λόγος που γλίτωσε την φυλακή.

Ο δικαστής μάλιστα επεσήμανε πως παρότι το θύμα της επίθεσης μπήκε με την βία στο όχημα των τεσσάρων νεαρών, δεν ήταν «αβοήθητο».

Οι πολίτες αντιδρούν έντονα στην απόφαση επισημαίνοντας πως οι πλούσιοι χρίζουν ευνοϊκής μεταχείρισης ακόμη και από την δικαιοσύνη και είναι υπεράνω του νόμου.

Το θύμα μέσω του λογαριασμού της στο Facebook ξέσπασε διερωτώμενη εάν το ότι είχε πάει σε ένα πάρτι, φορούσε φούστα και είχε πιεί είναι επαρκή στοιχεία για να κριθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ