ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σύντομα η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ

Ρωσία: Σύντομα η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ
REUTERS/Eric Thayer

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ρωσία Τζον Τεφτ μίλησε για την αναμενόμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον στην Μόσχα. Ο ίδιος μάλιστα δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξει τετ-α-τετ και με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Μπορεί να τον δείτε (τον Τίλερσον) να επισκέπτεται την Ρωσία στο εγγύς μέλλον, νομίζω για να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ και τον πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε την Τετάρτη ο Τεφτ κατά τη διάρκεια διάλεξης που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην πόλη Αρχάγγελσκ.

Νωρίτερα, ο Τέφτ είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση όσον αφορά την ημερομηνία επίσκεψης του Τίλερσον στη Μόσχα.

«Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποια καθυστέρηση. Τα δύο μέρη απλά πρέπει να συνεννοηθούν. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί», ήταν η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε αν ο Τίλερσον επισκεφθεί την Μόσχα τον Απρίλιο.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους που τήρησαν την ανωνυμία τους, είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο Τίλερσον ενδέχεται να επισκεφθεί την Μόσχα στις 12 Απριλίου.

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δεν επιβεβαίωσε, αλλά και δεν διέψευσε τις πληροφορίες αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Τίλερσον την Μόσχα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την έκπληξη της για τις «συνεχείς διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών από μέρους της Ουάσιγκτον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ