ΚΟΣΜΟΣ

Η Google τιμά τον εμβληματικό Sergei Diaghilev με το Doodle της (pics&vid)

Η Google τιμά τον εμβληματικό Sergei Diaghilev με το Doodle της (pics&vid)
Wikipedia

Στις 31 Μαρτίου του 1872 γεννήθηκε στην Ρωσία ένας από τους πλέον εμβληματικούς κριτικούς τέχνης με επιρροή στο θέατρο και ιδιαιτέρως στο μπαλέτο, ο Sergei Diaghilev. Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής του Doodle της Google

Ο Serge, όπως ήταν γνωστός εκτός Ρωσίας, ήταν το πρώσοπο που ανέδειξε πολλά διάσημα ταλέντα του χορού.

Κατά τα Πανεπιστημιακά του χρόνια ο Diaghilev γνώρισε πολλά άτομα της τέχνης, που θα αναδεικνύονταν αργότερα σε σημαντικότατες καλλιτεχνικές μορφές. Μέσα σε δύο χρόνια είχε καταφέρει να διεισδύσει πλήρως στην ομάδα και να γίνει ένα από τα πιο γνωστά ονόματά της.

Το 1899 ο Diaghilev έγινε ο βοηθός του πρίγκιπα Sergei Mikhaylovich Volkonsky, ο οποίος είχε αναλάβει την διεύθυνση όλων των θεάτρων.

diagi3

(Wikipedia)

Σύντομα ορίστηκε υπεύθυνος της παραστάσεων του Αυτοκρατορικού Θεάτρου και έδωσε δουλειά σε πολλούς κοντινούς του φίλους.

diagi1

Το όνομα και η δουλειά του ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο. Τα ιδιαίτερα κοστούμια εντυπωσίαζαν και οι πλέον δύσκολοι θεατές έμεναν άναυδοι από το μεγαλείο της δουλειάς τους.

Ο μεγαλύτερος φόβος του ήταν ο πνιγμός, εξ αυτού δεν ταξίδευε ποτέ με πλοίο. Πέθανε σε ηλικία 57 ετών τον 19 Αυγούστου 1929 από διαβήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ