ΚΟΣΜΟΣ

Το εγκώμιο του Παναγιώτη Κουρουμπλή έπλεξε η Άγκελα Μέρκελ

Το εγκώμιο του Παναγιώτη Κουρουμπλή έπλεξε η Άγκελα Μέρκελ

Τετ α τετ με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή είχε η Άγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο του 10ου ετήσιου Εθνικού Συνεδρίου για τη Ναυτιλία στο Αμβούργο, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της έπλεξε και το εγκώμιο του Έλληνα υπουργού.

Η καγκελάριος της Γερμανίας σημείωσε πως ήταν ο μόνος Ευρωπαίος υπουργός που παρέστη σε αυτό το πολύ σημαντικό για τη γερμανική ναυτιλία Συνέδριο, ενώ σε άλλη αναφορά της στον κ. Κουρουμπλή, επεσήμανε το πόσο ασφαλή είναι τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πόσο σημαντική είναι η δουλειά που κάνει το Λιμενικό Σώμα.

Όπως τόνισε η κ. Μέρκελ, η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή χώρα που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης, καλώντας μάλιστα τους συνέδρους να τη χειροκροτήσουν γι’ αυτό.

Μετά το τέλος των εργασιών του Συνεδρίου, η κ. Μέρκελ συνάντησε τον κ. Κουρουμπλή και χαιρετώντας τον, παρουσία του Δημάρχου του Αμβούργου Olaf Scholz και του Υφυπουργού Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας και Συντονιστή Ναυτιλίας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, Uwe Beckmeyer, του είπε:

«Μαθαίνω ότι είστε ο σπουδαιότερος υπουργός στην Ελλάδα, αφού τα θέματα γύρω από τη Ναυτιλία τα προστατεύει και το Σύνταγμα».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένους ναυτιλιακούς κύκλους η καγκελάριος γνωρίζει την τάξη των υπουργείων, γνωρίζει ωστόσο και τα προβλεπόμενα από το ελληνικό σύνταγμα για τη ναυτιλιακή φορολογία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ