ΚΟΣΜΟΣ

Στρατιωτική βάση του Ιράκ επισκέφτηκε ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ (pics)

Στρατιωτική βάση του Ιράκ επισκέφτηκε ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ (pics)
Pineiro/DoD/Handout via REUTERS

Μια στρατιωτική βάση στο Ιράκ, 16 χλμ από τη Μοσούλη επισκέφτηκε ο γαμπρός του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ με την συνοδεία του επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του ταξιδιού του στο Ιράκ, ως καλεσμένος του Ντάνφορντ, ο Κούσνερ μετέβη στη βάση Χάμαμ αλ Αλίλ, όπου μαζί με τον ανώτερο στρατιωτικό ενημερώθηκαν για τις επιχειρήσεις από Ιρακινούς και Αμερικανούς διοικητές.

Η επίσκεψη ανέδειξε το ευρύ χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται ο 36χρονος Κούσνερ, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αμερικανού προέδρου, στον οποίο έχει εμπιστευτεί σημαντικές αρμοδιότητες σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Μεταξύ αυτών είναι και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Εξάλλου, η γνώμη του για το Ιράκ θα μπορούσε να διαμορφώσει τις απόψεις του ίδιου του Τραμπ, όπως σημειώνει το Reuters.

640x640 6

Pineiro/DoD/Handout via REUTERS

Σε δηλώσεις του έπειτα από την ενδελεχή ενημέρωση για την εξέλιξη των επιχειρήσεων στο μέτωπο από δύο Ιρακινούς στρατηγούς, ο Τζάρεντ Κούσνερ επισήμανε ότι οι συνεργασία μεταξύ των αμερικανικών και ιρακινών στρατευμάτων είναι «πολύ εντυπωσιακή».

640x640 7

Pineiro/DoD/Handout via REUTERS

Επιπλέον επισήμανε ότι ελπίζει πως η συνεργασία αυτή θα είναι μακροχρόνια, μια ένδειξη του ενδιαφέροντος του Λευκού Οίκου υπέρ της παροχής στρατιωτικής βοήθειας και στο μέλλον.

«Ελπίζω ότι η νίκη που θα επιτύχετε στη Μοσούλη στο εγγύς μέλλον δεν θα είναι μονάχα μια νίκη για τα αμερικανικά και ιρακινά στρατεύματα αλλά θα είναι μια νίκη για τον κόσμο», υπογράμμισε ο 36χρονος επιχειρηματίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ