ΚΟΣΜΟΣ

Νέο παραλήρημα από τον Ερντογάν: Εμείς ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα

Νέο παραλήρημα από τον Ερντογάν: Εμείς ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα
Yasin Bulbul/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υιοθετώντας και πάλι «πολεμική» ρητορική για την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής, κατά τις δηλώσεις του για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θέλοντας να ρίξει εκ νέου «λάδι στη φωτιά», στην ήδη τεταμένη σχέση με την Ελλάδα, ανέφερε ότι οι Τούρκοι έριξαν τους Έλληνες στη θάλασσα, όταν σχολίασε τις δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Χιουσνού Μποζκούρτ, ότι θα ρίξουν στη θάλασσα όσους στηρίξουν το «Ναι», αν επικρατήσει το «Όχι» στο τουρκικό δημοψήφισμα, που θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια στην Τουρκία του ΑΝΤ1, στο κεντρικό δελτίο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε αναφορικά με τις δηλώσεις του Χιουσνού Μποζκούρτ: «Ποιος είσαι εσύ; Να μάθεις τα όριά σου. Εσένα δεν θα σε αφήσουν να μπεις καν στην Σαμψούντα, ούτε στην Αμάσεια, ούτε στη Σεβάστεια. Εκεί δεν μπορείς να περπατήσεις εσύ».

Ο Τούρκος Πρόεδρος συνέχισε σε έντονο ύφος την επίθεση λέγοντας: «Βρε ανάγωγε, ο τουρκικός λαός είναι Έλληνες, νομίζεις; Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα. Ο αρχηγός του κόμματός σου λέει "δεν το βρίσκω σωστό". Μην το λες μόνο, διέγραψε τον τελείως από το κόμμα) αυτόν τον άνθρωπο. Αυτό ονομάζεται διαμελισμός. Διαμελίζει τη χώρα αυτός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ