ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Νίκη έστω και με μειωμένα ποσοστά για τον Μακρόν, δείχνει δημοσκόπηση

Γαλλία: Νίκη έστω και με μειωμένα ποσοστά για τον Μακρόν, δείχνει δημοσκόπηση
REUTERS/Lionel Bonaventure/Pool

Τα ποσοστά του Εμανουέλ Μακρόν για την προεδρία της Γαλλίας έχουν μειωθεί, όμως ο κεντρώος υποψήφιος διατηρεί την προοπτική νίκης του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, που πραγματοποιήθηκαν μετά την τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των προεδρικών υποψηφίων, ο Μακρόν συγκεντρώνει το 25% για τον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου.

Η βασική του αντίπαλος, η υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν εξασφαλίζει το 24%. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από δημοσκόπηση (Harris Interactive poll) που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής τηλεόρασης και δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Τόσο το ποσοστό του Μακρόν, όσο και το ποσοστό της Λε Πεν μειώθηκαν κατά μία μονάδα σε σύγκριση με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου, ενώ οι δύο υποψήφιοι θα περάσουν με άνεση στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Στο δεύτερο γύρο, ο Μακρόν φαίνεται να εκλέγεται στην προεδρία με ποσοστό 62% έναντι 38% της Λε Πεν, έναντι αντίστοιχων ποσοστών 65% και 35% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ