ΚΟΣΜΟΣ

Η απίστευτη ιστορία του κοριτσιού «Μόγλης» που βρέθηκε σε ζούγκλα (vid)

Η απίστευτη ιστορία του κοριτσιού «Μόγλης» που βρέθηκε σε ζούγκλα (vid)
Twitter/ @The_Nation

Η ιστορία του μικρού Μόγλη που μεγάλωνε με τους λύκους στην ινδική ζούγκλα με τη βοήθεια της αρκούδας Μπαλού και του μαύρου πάνθηρα Μπαγκίρα, επαναλαμβάνεται. Όμως αυτή η ιστορία έχει πρωταγωνιστή ένα μικρό κορίτσι και είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Στην συνηθισμένη περιπολία τους Ινδοί αστυνομικοί βρήκαν ένα 8χρονο «άγριο» κορίτσι, σε ένα δάσος της χώρας. Το κοριτσάκι δεν μπορούσε να περπατήσει όπως κανονικό παιδί στην ηλικία της, αλλά είχε υιοθετήσει τις κινήσεις των ζώων. Περπατούσε στα τέσσερα και έβγαζε κραυγές, στην προσπάθεια επικοινωνίας της με τους άνδρες ασφαλείας. Άμεσα την μετέφεραν σε νοσοκομείο και της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η ταυτότητα της μικρής που της έδωσαν το προσωνύμιο «Κορίτσι-Μόγλης» (για τους ευνόητους λόγους), ωστόσο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε μείνει αρκετά χρόνια στην άγρια φύση και μάλιστα είχε μεγάλη οικειότητα με τους πιθήκους της περιοχής.

Ο επιθεωρητής που βρήκε το μικρό παιδί διηγήθηκε, σύμφωνα με την Daily Mail:

Δεν μπορούσε να μιλήσει ή να μας ακούσει σωστά. Ήταν περιτριγυρισμένο από 3 πιθήκους. Είχε πληγές στο σώμα και ειδικά στον αγκώνα και το ένα της πόδι. Φορούσε ρούχα αλλά όχι πολύ βρώμικα και φαίνεται ότι είχε εγκαταλειφθεί από την οικογένειά της. Φαινόταν αδύναμη και ήταν πολύ πεινασμένη. Φαινόταν σε άθλια κατάσταση. Αν δεν την είχαμε σώσει θα μπορούσαν να την είχαν φάει άλλα ζώα.

Οι γιατροί που περιποιούνται την 8χρονη είπαν ότι έχει εξάρσεις θυμού και βίας ενώ δεν φαίνεται να καταλαβαίνει κάποια γλώσσα. Εκτός αυτού, φαίνεται να φοβάται τους ανθρώπους και την ανθρώπινη επαφή.

Πάντως αν και έμαθε να περπατά επιμένει να κινείται στα τέσσερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ