ΚΟΣΜΟΣ

Καταδικάστηκε γιατί πήγε την κόρη του στη Disney World ενώ είχε σχολείο

Καταδικάστηκε γιατί πήγε την κόρη του στη Disney World ενώ είχε σχολείο
REUTERS/Scott Audette

Υπάρχουν γονείς που πιστεύουν ότι ξέρουν τι είναι το καλύτερο για το παιδί τους. Ο Jon Platt είναι ένας από εκείνους τους γονείς.

 

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας αποφάσισε κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου να πάρει την 7χρονη (τότε) κόρη του και να πάνε ταξιδάκι αναψυχής στη Disney World, στη Φλόριντα.

Η απόφασή του όμως αυτή, τον οδήγησε στο δικαστήριο το οποίο αποφάσισε ότι έδρασε παράνομα παίρνοντας την κόρη του ταξίδι στην Disney World στις ΗΠΑ από τις 13 έως τις 21 Απρίλιο του 2015, παρά την αντίθετη γνώμη των σχολικών αρχών.

Το σκεπτικό του Δικαστηρίου ήταν ότι οι γονείς θα πρέπει να τηρούν τους σχολικούς κανονισμούς και να μην αυθαιρετούν. Αυτή η απόφαση αναμένεται να έχει επιπτώσεις σε όποιον γονέα επιχειρήσει μελλοντικά να κάνει κάτι ανάλογο σε αγγλικό σχολείο χωρίς την έγκριση της διεύθυνσης.

«Οι αδικαιολόγητες απουσίες προκαλούν αναστάτωση, όχι μόνο στο παιδί (που απουσιάζει) αλλά και στην εργασία των άλλων μαθητών» δήλωσε η αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Brenda Hale. «Αν ένας μαθητής μπορεί να απουσιάσει όποτε βολεύει τον γονέα, τότε μπορούν και οι άλλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Platt είχε ισχυριστεί ότι η κόρη του είχε παρακολουθήσει στη διάρκεια του χρόνου πάνω από το 90% των σχολικών μαθημάτων κι ως εκ τούτου παρακολουθούσε κανονικά τα μαθήματα ενώ του είχε επιβληθεί και πρόστιμο 120 λιρών που του είχαν επιβάλλει οι τοπικές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ